Sportchefen: ”Det kan komma in nya”

Sebastian Eriksson utbytt med en befarad muskelskada.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Poya Asbaghi.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Kennet Andersson.
Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN

Blåvitts trupp krymper och krymper.

Benjamin Nygren och Junes Barny har lämnat sedan tidigare.

Nu ser Patrik Karlsson Lagermyr och Lasse Vibe ut att få sällskap på skadelistan – Sebastian Eriksson och Robin Söder blev båda utbytta med befarade skador.

– Vi ser över truppen och nya värvningar, säger tränaren Poya Asbaghi.

Kamratmötet slutade 0–0.

Vad som på förhand såg ut som en väldigt intressant match visade sig bli något helt annat. 

Blåvitt skapade förvisso flera heta målchanser och visst var Robin Söder nära när han i den andra halvleken hade en nick i ribban.

Men närmare än så kom inte Blåvitt ett mål.

I stället hamnade fokus på Sebastian Eriksson och Robin Söder – båda blev utbytta med befarade skador. Eriksson fick ont i samma område som han haft problem med tidigare, en muskelskada i låret. Robin Söder mådde dåligt.

– Det högg till i ljumsken men det släppte väldigt snabbt. Har jag tur var det bara kramp, men vi får se, säger Sebastian Eriksson.

”Inte nu igen”

I den 72:e minuten blev Sebastian Eriksson utbytt.

Vad hann du tänka?

– Ja, vad tänker man? Fan också. Inte nu igen. Nej men, det hinner hända mycket saker i huvudet. Men nu är jag positiv och hoppas på det bästa.

Patrik Karlsson Lagermyr och Lasse Vibe finns på skadelistan sedan tidigare. Vill det sig riktigt illa kan de få sällskap av Robin Söder och Sebastian Eriksson.

Men Poya Asbaghi säger att Blåvitt inte har någon stress med förstärkningar.

– Självklart ser vi över truppen och nya värvningar. Men det viktigaste för oss är att inte bara skynda och få in någon bara för att någon blir skadad. Vi vill värva någon vi tror på lång sikt, hittar vi inte den spelaren värvar vi inte någon, säger han.

Sportchefen Kennet Andersson är av samma åsikt.

Letar förstärkningar

– Vi tänker inte köpa någon spelare bara för att en spelare får en muskelskada. Vi får se vad som händer och hur allvarliga Söder och Erikssons skador är. Vi bygger strategiskt och vi gör det på vårt sätt, säger Kennet Andersson.

Letar ni aktivt efter förstärkningar?

– Som jag sa: vi jobbar strategiskt men vi tittar hela tiden och jobbar hela tiden. Det kan komma in nya, men inte säkert.