Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sparkades när han var på Hawaii: ”Besviken”

Mats Gren får lämna IFK Göteborg.
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Mats Gren ocy Poya Asbaghi.
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Hawaii.
Foto: SHUTTERSTOCK

GÖTEBORG. Mats Gren, 54, får sparken av IFK Göteborg.

Beskedet fick sportchefen under sin familjesemester på Hawaii.

– Han är besviken och det har jag full förståelse och respekt för, säger Blåvitts klubbdirektör Max Markusson.

– Jag är inte intresserad av att säga något alls i GT, säger Mats Gren.

Blåvitts presskonferens.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

På en presskonferens under onsdagen meddelade IFK Göteborg sitt beslut efter en tid av skriverier. Sportchefen Mats Gren får lämna sitt uppdrag och ersätts av Jonas Olsson.

– För såväl IFK Göteborg som Mats Gren är det här den lösning som känns naturlig. Det har blivit oerhört mycket fokus på honom som person, något som också lett till mycket negativa rubriker kring föreningen. Sedan är Mats den som haft det yttersta ansvaret för det sportsliga resultatet, vilket spelat en avgörande roll i vårt beslut, säger Blåvitts klubbdirektör Max Markusson och fortsätter:

– Det är alltid tråkigt att behöva lämna ett sånt besked till en person man vet slitit hårt för sin uppdragsgivare. Vad vi behöver mest i nuläget är dock lugn och ro samt att ha fullt fokus på det som väntar framöver.


FÅ BÄST KOLL: Följ IFK Göteborg – direkt i Messenger 

För diskussioner med Westerberg

Poya Asbaghi fortsätter som huvudtränare för IFK Göteborg – och dessutom kommer Blåvitt-ikonerna Hjalmar Jónsson och Hannes Stiller att finnas med som assisterande tränare i A-truppen. 

Samtidigt meddelar klubben att det kommer att föras samtal med den nuvarande assisterande tränaren Alf Westerberg om andra uppgifter i klubben.


LÄS MER: 45 dramatiska timmar som skakade IFK Göteborg 

Mats Gren lämnar IFK Göteborg.
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Hawaii.
Foto: SHUTTERSTOCK

LÄS MER: Åker till Hawaii – mitt i Blåvitts kris

”Har full förståelse för det”

Mats Gren fick beskedet via telefon i går kväll under den semester på Hawaii som GT tidigare berättat om. Den sparkade sportchefen är där på en sedan tidigare planerad familjeresa.

– Mats Gren är en oerhört professionell person och har stor erfarenhet av den här branschen, så han förstår spelets regler. Med det sagt är det klart att han blev besviken och det har jag full förståelse och respekt för. Det är där vi är nu, säger Blåvitts klubbdirektör Max Markusson om hur sportchefen mottog beskedet.

Mats Gren hälsar i ett sms att han inte vill lämna några kommentarer.

Inte intresserad att säga något alls i GT”, skriver han.