Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Söders drag: kan spela – med solglasögon

Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Foto: PETR DAVID JOSEK / AP

Robin Söder, 28, har fortfarande problem efter hjärnskakningen. 

En lösning kan vara att spela med solglasögon. 

– Ljuset är stökigt, säger Blåvittanfallaren. 

Han fick en boll i huvudet på en träning för ett par veckor sedan, vilade ett tag och kunde spela från start mot AIK i måndags. 

Men efter 35 minuter var det färdigspelat. 

– Det kom smygande och till slut funkade det inte. Jag kom inte ihåg hur länge jag spelade eller hur många minuter det hade gått. Jag visste att det var första halvlek, men hade det gått 20 eller 45 minuter? Sedan skulle jag ju ha gjort ett mål också. Jag hade ju hela målet att skjuta på, säger han om jätteläget som backen Per Karlsson blockerade. 

Robin Söder mådde dåligt ett par dagar efteråt, men säger att det var bättre den här gången än efter smällen som startade allt. 

– Det var mer att man inte kände igen sig själv och det var inte så kul under matchen heller. Jag är fortfarande lite trött, men jag mår inte dåligt. 

Söder: Får se om jag hittar några brillor 

Nu väntar den så kallade hjärntrappan och lättare stegring. Målsättningen är att kunna spela mot IFK Norrköping måndagen den 13 maj. 

– Då borde jag rimligtvis kunna vara med. Men det är ljuset som är lite stökigt. 

Söder har alltså blivit ljuskänslig och ett alternativ kan vara att spela med mörkare glasögon, precis som den gamle holländske storspelaren Edgar Davids gjorde. 

– Vi får se om vi kan hitta några brillor. Vi har diskuterat vad man kan och får spela med. Det närmsta man tänker på är innebandyglasögon, men de är öppna nedtill och jag är rädd att det kan bli ett jack om man får en smäll. 

Patrick Kluivert och Edgar Davids. Foto: PETER DEJONG / AP

IFK Göteborg saknar många spelare mot Sirius borta (lördag). Förutom Robin Söder är Amin Affane (hälsena), Junes Barney (okben), Nzuzi Toko (lår), Lasse Vibe (lår) och Sebastian Eriksson (inte i matchform än) indisponibla. Men klubben räknar med att samtliga är aktuella för spel i nästa omgång mot IFK Norrköping. 

– Det ser bra ut. Matcherna har kommit tätt nu, men det har inte varit några stora grejer. Det är just mot Sirius det är lite ont om gubbar, men i stället får många unga chansen, säger fysioterapeuten Calle Persson. 

Måns Saebbö och Samuel Ohlsson från Elit 1-laget fyller ut matchtruppen och får följa med till Uppsala. 

IFK Göteborgs trupp mot Sirius

Giannis Anestis, Tom Amos, Carl Starfelt, Rasmus Wikström, Kristopher Da Graca, André Calisir, Victor Wernersson, Samuel Ohlsson, August Erlingmark, Sebastian Ohlsson, Alhassan Yusuf, Patrik Karlsson Lagemyr, Benjamin Nygren, Måns Saebbö, Giorgi Kharaishvili, Sargon Abraham, Adil Titi, Emil Holm.