Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Söder fick en hård boll i huvudet: ”Hjärnskakning inte att leka med”

Robin Söder har drabbats av hjärnskakning. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Poya Asbaghi. Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅN

Robin Söder, 28, fick en boll i huvudet och drabbades av hjärnskakning. 

Anfallaren missade mötet med Djurgården och det är oklart när han är tillbaka. 

– Sådana här skador är ganska allvarliga, säger tränaren Poya Asbaghi. 

Oturen var framme på lördagsträningen när Robin Söder träffades av en boll. 

– Sedan mådde han rätt bra efteråt, men på söndagseftermiddagen blev det värre och sedan blev det ännu värre och han kunde inte åka med (till Stockholm och matchen mot Djurgården), säger Poya Asbaghi. 

28-åringen var inte på plats på Kamratgården under tisdagen utan var hemma och vilade. Han kommer att ta det lugnt i veckan och det är osäkert när han kan vara tillbaka på planen. 

– En hjärnskakning är inte att leka med. Vi får se hur han reagerar under veckan och ta det väldigt varsamt. Vi får testa oss fram och när han väl är tillbaka i träning får vi titta på hur han mår under tiden. Sådana här skador är ganska allvarliga och man får inte skynda för snabbt. 

Toko positiv efter skadan

Det låter som att spel mot Helsingborg på måndag är uteslutet? 

– Nej, det behöver det inte vara. Det är sex dagar kvar till match. Vi kan varken utesluta det eller säga att han är med. Ibland går det snabbt, ibland tar det lite längre tid, säger Poya Asbaghi. 

Nzuzi Toko. Foto: NAINA HELéN JÅMA/TT / TT NYHETSBYRÅN

När IFK Göteborg föll mot Djurgården (1-2) tvingades mittfältaren Nzuzi Toko linka av med lårproblem efter 39 minuter. En MR-undersökning görs under tisdagskvällen för att få en exakt diagnos, men spelaren själv är optimistisk. 

– Det känns ganska bra. Jag känner min kropp bra och hoppas kunna spela nästa match, säger Toko. 

Sargon Abraham tränade för fullt med reserverna under tisdagen och närmar sig comeback. Sebastian Eriksson, som sedan länge dras med ljumskproblem, tränar fortfarande inte med laget. 

– Det är en svårbedömd skada, men vi ser små framsteg hela tiden. ”Seb” hade en bra vecka förra veckan, men det går inte att säga när han är spelklar, säger Poya Asbaghi.