Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Smittad av corona på landslagssamlingen

André Calisir.
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Blåvitt-mittbacken André Calisir, 30, har smittats av coronaviruset.

Han är IFK Göteborgs fjärde bekräftade fall av covid-19 i spelartruppen.

Testet genomfördes i samband med den landslagssamling mittbacken är på med Armenien.

Den här veckan testade Christian Kouakou positivt för covid-19 och sedan tidigare har Mattias Bjärsmyr och August Erlingmark drabbats av coronaviruset.

Nu har IFK Göteborg fått sitt fjärde bekräftade fall i truppen. 

Det är André Calisir som testats positivt på en landslagssamling med Armenien. Mittbacken har varit med landslaget sedan en vecka tillbaka och har, precis som flera andra armeniska spelare, drabbats av coronaviruset.

”Smittan har kommit utifrån”

Det är oklart när Calisir kan återvända till Sverige.

– Detta är ännu ett fall där smittan har kommit utifrån och alltså inte nått övriga i vårt lag eller övrig personal på Kamratgården. Vi följer – precis som alltid – riktlinjerna från vår intresseorganisation SEF och från Folkhälsomyndigheten, kommenterar IFK Göteborgs sportchef Pontus Farnerud på klubbens hemsida.

IFK Göteborg, som på grund av landslagsuppehållet inte har spelat match sedan den 8 november mot Helsingborg, möter BK Häcken på måndag. Blåvitt ligger på 13:e plats i allsvenskan och har tre poäng ned till Kalmar på kvalplats med tre omgångar kvar av säsongen.