Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Smickrande – jag håller ju på Blåvitt”

Joel Allansson var med på landslagets januariturné 2017. Foto: BILDBYRÅN
Joel Allansson ser ut att ha gjort sitt i Randers. Foto: BILDBYRÅN / FODBOLDBILLEDER

IFK Göteborg är intresserat av Joel Allansson, 26.

Och mittfältaren är inte svårflörtad. 

– Jag håller ju på Blåvitt, säger han till GT. 

Kontraktet med Randers löper ut vid årsskiftet. 

– Det blir nog byte av klubb, men till vilken vet jag inte. Det är fortfarande för tidigt att säga, men det blir en spännande tid framöver. Spännande och lite osäkert. Jag är ganska öppen för det mesta. Men vinterfönstret... då är det fördelaktigt att gå till Sverige, säger Joel Allansson och fortsätter: 

– Danska ligan nu... det är mycket powerfotboll. Täta matcher. I Sverige försöker man spela mer och det passar mig bäst. 

Hur sammanfattar du dina fyra år i Danmark? 

– Lite upp och ner egentligen. När jag kom hade vi ett väldigt bra lag och jag spelade inte så mycket. Sen gick det riktigt bra säsongen efter och jag kom med på landslagets januariturné. Det har varit mycket strul här också med tränarbyten och sportchefsbyten. Jag har hamnat lite i kläm känns det som. 

Utvecklat defensiven 

Vad har du utvecklat mest? 

– Defensiven, faktiskt. Det är mycket fram och tillbaka här i högt tempo. De var tydliga med att jag skulle förbättra den delen när jag kom och det har jag gjort.

Nybrokillen kom till IFK Göteborg 2008 och flyttades tre år senare upp i A-laget. Men han lyckades aldrig på allvar slå sig in i startelvan och i januari 2015 skrev den offensive mittfältaren på för Randers. 

Jonas Olsson är tillförordnad sportchef i Blåvitt, åtminstone fram till årsskiftet. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Under lördagen berättade IFK Göteborgs sportchef Jonas Olsson för Fotbollskanalen att de är intresserade av Allansson. 

– Joel är ett av de namnen vi har diskuterat och vi har pratat med hans representanter. Joel känner vi ju till sedan innan. Men det blir en massa spekulationer, så det känns bäst att återkomma när det är något som blir klart. Vi ska vara noggranna och ska vi ta in någon ska det vara en spelare som gör skillnad, annars är jag övertygad om att laget som vi haft i år kommer lyfta sig enormt till nästa år, de har lärt sig mycket under året i år, sa Olsson till sajten. 

”Ett hett alternativ”

Joel Allansson säger att hans agent Stefan Selakovic sköter kontakten med IFK Göteborg. 

– Jag har hört att de är intresserade. Jag spelade i Blåvitt under väldigt lång tid och jag håller ju på Blåvitt. Det är smickrande att höra, det är en stor förening. Göteborg är hemma på så sätt. Det är som sagt lite för tidigt att säga hur det blir, men Blåvitt är ett hett alternativ om det skulle gå så långt. 

Tillsammans med sambon Jessica har han sonen Theo, åtta månader. 

– Så det är full fart här hemma. När man har familj vill man ha det klart med en ny klubb så fort som möjligt, men det viktigaste är att det blir ett bra steg till en bra klubb.