Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sparkades blodig – när Gais vann

Emil Wahlström. Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

Emil Wahlström fick en spark i huvudet och tvingades sy. 

Men mittbacken kunde spela vidare när Gais slog Halmstad borta. 

– Hoppas att läkaren inte rakade bort för mycket hår bara, men lättare att åka hem med tre poäng, säger han. 

Gais rivstartade mötet på Örjans vall och gjorde två snabba mål. Redan efter en minut slog Marcus Bergholtz till på hörna och 20 minuter senare prickade Nikola Asceric in 2-0. 

Sedan tog Halmstads BK över och spelad stundtals riktigt fin fotboll. Och i minut 32, efter en hörna från höger, stänkte anfallaren Rasmus Wiedesheim-Paul in reduceringen från nära håll. 

HBK fortsatte att trycka på men Gais målvakt Marko Johansson gjorde det bra mellan stolparna. Strax före paus fick Gais mittback Emil Wahlström några dobbar i huvudet och blödde ganska mycket. 

– Det blev två jack. Det tog lite tid att sy eftersom det var två sår, så det var inte bara att sätta plåster på. Men vi fick stopp på blödningen och nu känns det bra. Det bultar lite bara. 

Gais startade andra halvlek med tio man innan Wahlström kort därpå kunde göra entré igen med ett prydligt bandage runt skallen. 

Ilskna supportrar – kass ekonomi

Gais höll undan mot krislaget HBK, med nye tränare Magnus Haglund, och vann med 2-1 på bortaplan. 

– En ryckig match med mycket duellspel. Det är lite så i den här serien, men starkt jävla jobbat av oss att åka hem med tre poäng. Som vi har sagt innan, gör vi mål har vi en bra chans att vinna, för bakåt är vi väldigt stabila. Alla jobbar för varandra, säger Emil Wahlström. 

Gais har en jobbig vecka bakom sig med ilskna supportrar efter förlusten mot Frej hemma och besked om dystert ekonomiskt läge. 

– Så är det och vi vet hur läget är. Men vi spelare gör allt för att vinna varje match och det tycker jag att vi har visat. 

Du bytte BK Häcken mot Gais. Hur trivs du? 

– Jättebra. Bra lag och Bosko (Orovic) och Patrik (Ingelsten) är två kanongubbar som gjort det lätt för mig. De är öppna och lätta att snacka med och tar ett stort ansvar för hela klubben. 

Så startade Gais

Johansson – Wängberg, Wahlström, Nyström, Andersén – Randjelovic, Bergholtz, Neto – Pllana, Asceric, Bohm