Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Slog till med drömträff: ”Har jag aldrig gjort...”

Per Frick slog till två gånger mot Häcken.
Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

BORÅS/STOCKHOLM. Han kallas för ”Frickadona” av Elfsborgs supportrar.

Under måndagskvällen levde Per Frick upp till sitt namn när han cykelsparkade in ett av sina två mål mot Häcken.

Eller?

– Jag sa att jag aldrig har gjort en cykelspark, inte ens på en mjukmatta i en gympahall, säger Frick.

Häcken fick en fin start borta mot Elfsborg.

I den åttonde minuten slog Patrik Wålemark ett inlägg som Godswill Ekpolo nådde högst på och högerbackens nick var så välplacerad att den betydde 1-0 till Häcken.

Elfsborg var nära att kvittera omgående men Peter Abrahamsson fick ut en hand och styrde Per Fricks lobb till hörna via ribban.

Men Per Frick var inte klar där i den första halvleken.

Elfsborgsanfallaren höll sig på rätt plats när Alexander Bernhardsson spelade in bollen i straffområdet och med en konstspark, som åtminstone liknade en cykelspark, fick Frick in bollen i mål.

Per Frick blev tvåmålsskytt

Resultatet var 1-1 i paus och när Frick fick en fråga om sitt mål förnekade han att det var en cykelspark.

– Det tror jag inte. Det tror jag absolut inte, säger han i Discovery Plus.

– Det har jag aldrig gjort, inte ens på madrass.

Efter matchen står Per Frick fast vid sin ståndpunkt.

– Jag sa att jag aldrig har gjort en cykelspark, inte ens på en mjukmatta i en gympahall. Så tveksamt. Men ah… Den studsade upp annorlunda och det var bästa sättet att göra. Jag är glad att hjärnan hjälpte mig där.

Frickadona, smeknamnet. Lever du upp till det? 

– Tekniskt tycker jag det. Jag har alltid sagt det: Det är lite härlig ironi på det sättet att jag kanske är motpolen till vad Maradona står för. Det klingar bra. Det är fint.

I andra halvlek fortsatte Per Frick att leverera.

Alexander Jeremejeff gav Häcken en ny ledning i den 52:a minuten men Frick såg sedan till att kvittera med en väl avvägd nick som gjorde att bollen styrdes in i mål via stolpen.

Målet kom i den 61:a minuten och två minuter senare tog Elfsborg ledningen när lagkaptenen Johan Larsson var hetast framför mål och tryckte in 3-2.

Elfsborg upp på tredje plats

Elfsborg vann sedan med 4-2 efter en kontring som avslutades av Sveinn Aron Gudjonsen och laget går därmed förbi Malmö FF i tabellen, upp på tredje plats. 

– Det var en svår match. Häcken ställer om och hotar oss. Hur vi agerar när vi hamnar i underläge två gånger och vänder och vinner är det stora, att vi har karaktär i laget. Vi är lojala och försvarar bra, säger tränaren Jimmy Thelin efter matchen.

Häcken är kvar på tionde plats.

– Jag är nöjd med mycket av det vi gör i dag. Vi leder matchen två gånger, men de får för tidiga mål som gör att vi inte kan spela vidare på det, säger tränaren Per Mathias Högmo.

ANNONS: Se alla matcher från allsvenskan och superettan på discoveryplus.se.