Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Släppte in två mål – på fyra minuter

Hammarby – Häcken
Ahmed Yasin skapade chanser för sina lagkamrater.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Godswill Ekpolo satte 1–0 till Häcken i första halvlek. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Jasse Tuominen spelade cirka 70 minuter.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Ledning i halvtid som förvandlades till underläge på fyra minuter i andra. 

Trots Godswill Ekpolos mål var det till slut Vålerengen som vann matchen med 2–1. Detta efter två drömmål i det vänstra krysset.

– Det var ett hyfsat bra avslut, säger Häckens målvakt Peter Abrahamsson till GP.

I en första halvlek som präglades av mer kamp än skönspel var det till slut Häcken som såg till att spräcka målnollan. 

I den 37:e minuten tog Viktor Lundberg hand om bollen efter en spelvändning, drev den i högt tempo längs med högerkanten och hittade en överlappande Godswill Ekpolo som inte gjorde några misstag. 1–0 till Häcken, dessutom välförtjänt efter att ha varit det bättre laget under de första 45 minuterna av matchen. 

Två mål på fyra minuter

Till matchens andra akt valde Vålerengen att lufta truppen rejält – norrmännen bytte ut hela sin elva till skillnad mot Häcken som behöll laget intakt. Alexander Faltsetas och Daleho Irandust missade exempelvis båda matchen. 

Vålerengens många byten gav också utdelning när Deyver Vega drog till med vänstern. Skottet seglade rakt upp i krysset – bara två minuter senare rasslade det till på exakt samma ställe när Magnus Lekven drog till efter en hörna. 

– Det första kanske jag skulle ha kunnat ta, men vid det andra kom han in precis bakom Rasmus (Lindgren) så jag blev lite skymd. Sedan satt den rätt bra…, säger Häckens målvakt Peter Abrahamsson till GP om Lekvens mål. 

Med cirka 20 minuter kvar ansåg Andreas Alm att det var dags att få in lite friska ben på planen. In kom Johan Hammar, Adnan Maric, Gustaf Nilsson, Patrik Wålemark, Ali Youssef och Imam Jagne – av de nämnda var det Gustaf Nilsson som visade prov på kvalitet när han tog sig till flera fina kvitteringslägen. i den 79:e minuten kom han fri men fick se sig besegrad av Vålerengens målvakt Kjetil Haug. 

Slutresultatet skrevs till 2–1.