Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Trots uppvisningen – skriver inte kontrakt

Fredrik Zanjanchi öste in mål för Hisingsbacka i år.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Häckens sportchef Sonny Karlsson.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Fredrik Zanjanchi, 22, gjorde 20 mål för Hisingsbacka FC – och imponerade under sitt provspel med BK Häcken.

Men Häcken kommer inte att skriva kontrakt med målsprutan.

– Vi vågar inte ge honom den andratröjan bakom Alexander Jeremejeff, baserat på en bra säsong i division 2, säger sportchefen Sonny Karlsson.

Fredrik Zanjanchi gjorde en stark säsong i division 2 i år och öste in mål för Hisingsbacka FC. Trots att laget slutade näst sist i serien noterades han för 20 fullträffar.

Det har fått större klubbar att få upp ögonen för 22-åringen.

I slutet av oktober provtränade Zanjanchi med BK Häcken och i U21-matchen mot Malmö FF gjorde han två mål och en assist. Efteråt lovordades han av Häckens sportchef Sonny Karlsson.

”Ingen roll eller tröja för honom”

Men nu har Hisingsklubben bestämt sig för att inte gå vidare med målsprutan.

– Han har gjort det grymt bra, och han var fantastisk i första matchen, nästan lite Bustervarning. Men om ”Alex” (Alexander Jeremejeff) skulle gå sönder och vi ska spela Fredrik som allsvensk forward, från att ha spelat i division 2, det känns som att vi gamblar för mycket. Då finns det ingen roll eller tröja för honom här. Då tror vi att det finns ett par andra klubbar som definitivt inte kommer tveka i vårt närområde, motiverar Sonny Karlsson beslutet på Häckens hemsida.

”Hade varit otroligt kul”

Häckens sportchef stänger inte dörren för Fredrik Zanjanchi i framtiden – men ser ingen öppning för honom i truppen i nuläget.

– Det hade varit otroligt kul att göra det, speciell med en Backa-kille, vi har ju haft samarbete med dem i så många år. Men vi får nog vänta på ett senare läge med honom, säger Sonny Karlsson.

Fredrik Zanjanchi har gjort 65 mål på de senaste tre säsongerna i Hisingsbacka FC och varit med på klubbens resa från division 4 till division 2.