Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Sker naturligt i ett fotbollslag”

Gustav Svensson nobbar IFK Göteborg
August Erlingmark vill ta ett större ansvar i laget. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Mittfältaren ser sig själv fylla luckan efter Sebastian Eriksson.Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Förlust mot Sarpsborg, men lärdomar att ta med sig.

August Erlingmark tycker att IFK Göteborg har tagit taktiska steg framåt, och ser sig själv fylla en lucka efter Sebastian Erikssons flytt till Genoa.

– Jag vill ta det ansvaret, säger mittfältaren.

IFK Göteborg hade inledningsvis stora problem med ett högt pressande hemmalag i mötet mot Mikael Stahres Sarpsborg. Norrmännen inledde i ett högt tempo och satte till och med Ioannis Anestis fötter på prov i höjd med kortlinjen.

– De pressar på och vi hittar inte riktigt rätt. Efter 20-25 tar vi oss tillbaka och tycker faktiskt att vi är bättre än dem under resten av matchen. Ett skott i stolpen, ett i ribban… Små marginaler i dag! Däremot tycker jag att det är bra hur vi ändrar matchbilden så snabbt, säger August Erlingmark.

Ditt intryck av motståndet?

– Ett bra lag. Mycket fart, mycket energi… Det bästa med dagens insats är hur vi så fort vi märker att det inte går som vi tänkt, ändrar taktiken och positionerna. Förra året hade vi kanske väntat till halvtidspausen för att korrigera något, men nu gör vi det direkt. 

Arvet efter Sebastian Eriksson

Efter en något överraskande flytt till Italien och Genoa för Sebastian Eriksson har en lucka uppstått på IFK Göteborgs mittfält. Förutom att en plats i startelvan blev ledig, försvann också ovärderlig erfarenhet och vilja från laget. 

August Erlingmark tar dock det hela med ro.

– Sånt kommer ganska naturligt i ett fotbollslag. Förra året försvann både Tobias Hysén och David Boo-Wiklander, men vi hanterade det på ett bra sätt och det kommer vi göra nu också. Gruppen anpassar sig, det är inga problem. 

Hur ser du på din egen roll i sammanhanget?

– Klart att jag kan ta steg där. Jag vill vara en ledande spelare och ha det ansvaret. Det är något jag strävar efter och vill ta större plats även framöver, säger August Erlingmark.