Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Ska bli otroligt skönt att få en ny tränare…”

Jesper Modig.
Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
Varbergs tränare Joakim Persson.
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / IBL
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / IBL

Han var lagkapten när Varbergs Bois tog det historiska steget till allsvenskan.

Nu bryter Jesper Modig, 26, med klubben.

– Det ska bli skönt att få en ny tränare, otroligt skönt, säger han till Fotbollskanalen.

Jesper Modig kom till Varberg sommaren 2018 och var lagkapten när Bois under 2019 blev klart för allsvenskan för första gången i klubbens historia.

Backen skrev nytt ettårskontrakt (med option på förlängning) förra vintern – men nu står det klart att 26-åringen och Varberg går skilda vägar.

Modig säger till Fotbollskanalen att han inte känner att han har fått förtroende från tränarna.

Jesper Modig lämnar nu Varberg.
Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

”Ganska många olika orsaker”

– Både ”Jocke” (Joakim Persson, Varbergs tränare), klubben och jag har väl tyckt hela året att det har varit dags för mig att byta miljö – så det beslutet har växt fram under året. Det är ganska många olika orsaker men den främsta är speltiden, säger han till sajten.

Han är inte nöjd med den speltid han har fått från Joakim Persson.

– Nej, det är klart att jag inte är. Man vill spela alla matcher som fotbollsspelare men man får respektera att det är han som tar ut laget och jag är den sista som kräver att jag ska gå framför någon annan. Jag vill spela matcher och det är därför jag spelar fotboll. Att bara gå till träningar är inte så jävla kul. Det ska bli skönt att få en ny tränare, otroligt skönt.

Varbergs tränare Joakim Persson.
Foto: THOMAS JOHANSSON / TT NYHETSBYRÅN

”Har inte fungerat alls”

Modig säger att han inte räknar med att få några fler minuter på planen i Varbergströjan, men han hoppas att klubben säkrar nytt allsvenskt kontrakt.

Själv är han ”ganska öppen för det mesta” vad gäller klubbar i framtiden.

– Jag har varit här i två och ett halvt år. De första ett och ett halvt år var riktigt bra personligt men nu har det inte fungerat alls, säger han till Fotbollskanalen om vad som inte har fungerat med Joakim Persson som tränare.

Varberg möter Östersund på bortaplan på söndag.