Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sista sparken i karriären – bröt efter en minut

Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN

Det hade knappt gått en minut när Stojan Lukic, 41, satte sig ner på planen och tog sig åt vaden.

Kort därefter haltade han av fotbollsplanen, förmodligen för sista gången.

– Det är lite tråkigt att sluta så här. Men jag tror nog att det är dags att sluta nu, säger Varbergs veteranmålvakt efter 0–1 mot AIK.

Stojan Lukic har en lång karriär bakom sig. Han har bland annat spelat i Landskrona, Falkenberg, Halmstad och Öis.

När han värvades till Varberg förra året var det som backup, men han tog platsen i målet och blev kvar även den här säsongen.

Tanken var att han skulle spela de tre återstående matcherna i år.

Tog slut efter knappt en minut

Men det tog slut knappt en minut in på matchen mot AIK.

– Det kommer en djupledsboll. Jag rycker och känner direkt att det smäller till i vaden. Jag försökte ställa mig upp och trycka på den. Men jag kände direkt att det inte gick. Det var en bristning, tyvärr, säger Stojan Lukic.

Andremålvakten Philip Mårtensson, som stått fyra matcher i år, fick dra på sig handskarna och hoppa in mellan stolparna.

Att Varberg efter tio förlustfria hemmamatcher i rad förlorade gjorde inte så mycket i tabellen. Hammarbys seger mot Degerfors gjorde att kontraktet ändå var klart när matchen blåstes i gång.

Ville förstöra för Djurgården

Men det var inte så här Lukic karriär var tänkt att ta slut.

– Det är klart att det är tråkigt. Jag hade ju velat spela först och främst inför fullsatt arena borta mot Djurgården och få förstöra lite för dom i guldstriden och sen avsluta här hemma mot Mjällby. Det hade var drömmen, men nu blir det inte så, säger han.

Hade du inte värmt upp ordentligt inför matchen?

– Jag gjorde ju det. Jag sa före matchen att jag måste värma upp ordentligt för att det var kallt ute och jag värmde upp mer än vad jag brukar. Men det hjälpte inte, säger Stojan Lukic.

Det var med största säkerhet hans sista framträdande på en fotbollsplan i elitsammanhang.

– Jag tror nog att det är dags att sluta nu. Jag får sluta på topp. Nu vet jag inte om matchen i dag räknas, men den här säsongen har det blivit 18 matcher och tre förluster. Det är ett bra facit. Jag är nöjd med dom här två åren i Varberg. Vi spelar i allsvenskan även 2022, konstaterar Stojan Lukic.