Simon Olsson lämnar Elfsborg för Heerenveen

Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

Simon Olsson, 24, har vid flera tidigare tillfällen ryktats bort från Elfsborg. Nu är det klart att han lämnar den allsvenska klubben.

Härnäst väntar spel för den nederländska klubben Heerenveen. 

– Det kändes som att det var rätt tidpunkt, och det känns bra att gå nu, säger han till klubbens hemsida.

Simon Olsson flyttades upp till A-truppen i Elfsborg under hösten 2016. Säsongen därefter fick han sitt stora genombrott.

Sedan dess har mittfältaren varit given på lagets mittfält och ofta benämnts som en av allsvenskans bästa mittfältare av både lagkamrater, motståndare och experter.

De fina prestationerna har lett till intresse från utländska klubbar. Tidigare i juli kunde SportExpressen avslöja att den norska storklubben Rosenborg lagt ett bud på Simon Olsson.

Men någon flytt till Rosenborg blir det inte för 24-åringen. Istället väntar nu spel i den nederländska klubben Heerenveen.

”Har betytt allt för mig”

– Det är ett perfekt steg för mig, det kunde inte bli bättre. Det är den fotboll som jag vill spela, sen är det också en bekvämlighet att Rami (Kaib) och fler svenskar är här så det känns riktigt bra, säger han till Elfsborgs hemsida och fortsätter:

– Jag vill bara hälsa ett stort tack för allt, och jag hoppas vi ses snart igen. När det väl sker så hoppas jag att jag är välkommen tillbaka. Det finns nästan inget annat alternativ, det är där jag utvecklats mest och har gjort mig till den jag är. Elfsborg är jag. Jag önskar jag kunde ge alla en stor kram, men det får jag göra en annan gång. Elfsborg har betytt allt för mig, så stort tack igen.

Simon Olsson har skrivit på ett fyraårskontrakt med Heerenveen som under förra säsongen slutade på en åttonde plats i eredivisie.

Han blir spelklar direkt och debuten kan komma redan nu på fredag då Heerenveen inleder säsongen mot Sparta Rotterdam.