Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klart: Sibila förlänger med IFK Göteborg

Roland Nilsson och Ferran Sibila.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Många trodde att Ferran Sibila, 32, skulle lämna IFK Göteborg efter den här säsongen.

Men Blåvitts spanske assisterande tränare har förlängt med ett år och ska jobba ihop med huvudtränaren Roland Nilsson även nästa säsong.

– Jag är väldigt glad att allt är klart. Jag längtar till nästa säsong, säger Ferran Sibila till klubbens hemsida.

Ferran Sibila kom till Blåvitt inför säsongen 2019.

Klubben hade då skrivit på ett treårsavtal med Sibilas arbetsgivare Soccer Services, som bland annat sysslar med analys och metodikutveckling, i Barcelona. 

I avtalet stod att företaget skulle ha en representant på plats i Göteborg för att jobba i klubben.

Valet föll på Ferran Sibila, som precis hade två bra säsonger i Sundsvall bakom sig.

Parhäst till Poya Asbaghi

Spanjoren blev direkt en parhäst till huvudtränaren Poya Asbaghi, de blev mer närmast oskiljaktiga.

2019 blev Blåvitt, efter en trög start på året, en överraskning i allsvenskan. Ferran Sibila fick sin del av hyllningarna, inte minst för hur de unga spelarna i klubben utvecklades.

2020 var året då Blåvitt skulle lyfta.

Det blev tvärtom – förutom när det gäller svenska cupen, där det blev seger.

IFK Göteborgs problem i allsvenskan fick konsekvenser på tränarsidan. Och redan när Roland Nilsson ersatte Poya Asbaghi spekulerades det i att Ferran Sibila kanske skulle försvinna direkt.

När spanjoren fortsatte säsongen ut, där Blåvitt till slutade grejade nytt kontrakt, antogs det på många håll att klubben skulle ha en ny andretränare nästa säsong.

Sibila fortsätter assistera Nilsson

Men så blir det alltså inte. Avtalet med Soccer Services fullföljs – med Ferran Sibila som assisterande tränare till Roland Nilsson.

– Jag tror på framtiden här, även efter ett svårt år som detta. Vi är stolta över att vi vann cuptiteln denna säsong, men jag är hungrig och jag vill att vi gör ännu bättre ifrån oss i allsvenskan. Jag har lärt känna staden och trivs väldigt bra här. Jag trivs också väldigt bra med personerna i klubben, säger han till IFK Göteborgs hemsida.

Roland Nilsson är också nöjd.

– Det är härligt att se hur samarbetet mellan oss har utvecklats från första dagen och det ska bli spännande att se hur vi tillsammans tar oss an nästa säsong. Vi har gjort och gör ett stort analysarbete för att nå framgångar 2021 och där spelar Ferran en viktig roll, säger Roland Nilsson till hemsidan.