Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Rätt förvånad – jag tycker man ska ha en förklaring”

Falkenberg säkrade det allsvenska kontraktet i den sista omgången.Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
Falkenbergs tränare Hans Eklund och läkaren Sverker Nilsson.Foto: ADAM IHSE / TT

Sex spelare tvingas lämna Falkenbergs FF. 

Det meddelar den allsvenska klubben.

– Jag är rätt förvånad, säger Ludvig Johansson, som är en av de berörda spelarna, till Hallands Nyheter.

Falkenbergs tränare Hans Eklund.Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

Falkenberg var på väg mot kvalspel – men lyckades hålla sig kvar i allsvenskan även över nästa säsong efter att Nsima Peter avgjort på stopptid i mötet med AFC Eskilstuna i den sista omgången.

Sex spelare kommer dock inte att få stanna kvar i laget till nästa säsong. Det meddelar klubben i ett pressmeddelande på onsdagsmorgonen.

Det handlar bland annat om målvakten Hampus Nilsson som kom till Falkenberg inför säsongen 2017 och som var en av klubbens starkaste spelare under de två första säsongerna.

Hampus NilssonFoto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

”Vi önskar alla stort lycka till”

Även Ludvig Johansson, Johan Lassagård, Hampus Svensson, Mergim Laci och Kirill Pogrebnyak har blivit informerade om att de inte kommer att få några förlängda kontrakt.

– Samtliga har, några mer på plan, andra mer vid sidan om, varit med och medverkat till vår framgång de senaste åren, säger Falkenbergs sportchef Håkan Nilsson i ett pressmeddelande och tillägger:

– Vi önskar alla stort lycka till i sina fortsatta karriärer.

Ludvig Johansson.Foto: PELLE BÖRJESSON / BILDBYRÅN IDROTTSFOTO

”Jag är rätt förvånad”

För 19-årige Ludvig Johansson var beskedet oväntat.

– Jag hade möte med Håkan som gav mig beskedet, men ingen anledning. Nu var det så att Hasse (Eklund, Falkenbergs tränare) satt på den förklaringen, men han har inte berättat något för mig. Jag tycker att man ska ha en förklaring. De signalerna jag fick från Hasse var att de ville förlänga med mig, därför blev jag lite chockad av beslutet, säger han till Hallands Nyheter.

Han känner besvikelse över hur han och klubben nu skiljs åt.

– Det blir ett trist avslut i och med att jag har varit i A-laget i tre år och innan dess tillhört akademin. Det kom rätt hastigt utan att jag visste om något. Jag är rätt förvånad.

Håkan Nilsson säger till Hallands Nyheter:

– Självklart är det ett föreningsbeslut men det är tränarna som ser spelarna varje dag och det går ju inte att en sportchef förlänger kontrakt. Det är inte så vi jobbar.