Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Serneke blir Blåvitts nya huvudsponsor

Ola Serneke och Nils Wiberg. Foto: BILDBYRÅN
Ola Serneke bygger Karlatornet, Nordens högsta skyskrapa. Foto: CSABA BENE PERLENBERG

Under torsdagen drar IFK Göteborg i gång försäsongen. 

Och klubben meddelar att man i samband med den kommer att presentera en ”stor nyhet”. 

Enligt GT:s uppgifter handlar det om en ny huvudsponsor. 

IFK Göteborg skriver följande på sin hemsida: 

”Torsdag 10.15 hoppas vi att riktigt många finns på plats i Prioritet Serneke Arena. Då finns tränare Poya Asbaghi och de andra i a-truppen på plats för att inleda 2019. Dessutom kommer en stor nyhet, som inte rör spelartruppen, att avslöjas innan det är dags att ge sig ut på den gröna konstgräsmattan.” 

Den 29 november stod det klart att Prioritet Finans från och med årsskiftet inte längre är IFK Göteborgs stjärnsponsor. Efter åtta år valde parterna att avsluta samarbetet på den högsta nivån. 

– Vi har i samförstånd med IFK Göteborg beslutat att inte förlänga vårt stjärnsponsoravtal utan diskuterar i stället andra möjligheter att vara med och stödja föreningen i framtiden, sa Nils Wiberg, vd för Prioritet Finans, till klubbens hemsida och fortsatte: 

– Jag har förstått att IFK Göteborg har kommit långt i sina samtal med en ny sponsor inför den kommande säsongen. För mig som blåvit supporter känns det väldigt bra om ett nytt avtal snabbt kan komma på plats, samtidigt som det känns lite ledsamt att Prioritet Finans nu lämnar utrymmet på bröstet på den blåvita matchtröjan.

Kallas inte stjärnsponsor

Det har länge viskats om att det är byggjätten Serneke som ska ta över Prioritet Finans plats i rangordningen, och enligt GT:s uppgifter är det alltså just det som IFK Göteborg avser att presentera inför torsdagsträningen i Prioritet Serneke Arena. 

Enligt Aftonbladet är avtalet värt närmare fem miljoner kronor per år, vilket även GT:s källor uppger. 

Byggjätten är sedan tidigare den största investeraren i Blåvitts relativt nystartade riskkapitalbolag IFK GBG Transferintressenter AB. 

Serneke Group AB, som leds av Ola Serneke, kommer dock inte att kallas ”stjärnsponsor”. Blåvitt meddelade på medlemsmötet i december att den titeln är reserverad för Prioritet Finans om bolaget en dag väljer att komma tillbaka som klubbens största sponsor. 

UPPDATERING: Under torsdagen bekräftades GT:s avslöjande om att Serneke blir Blåvitts nya huvudsponsor.