Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sent mål räddade Elfsborg i cupen

Elfsborgs Marokhy Ndione jublar efter 1-0.Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

Det såg länge mörkt ut mot Örebro. 

Men i minut 88 prickade inhopparen Marokhy Ndione, 20, in segermålet och Elfsborg är klart för kvartsfinal i cupen. 

– Det spelar ingen roll vilka vi får möta. Vi ska slå alla lag, säger anfallaren. 

Det stod länge 0-0 – ett resultat som betydde att Örebro fortsatt toppade gruppen. 

– Det var en tuff match som gick fram och tillbaka. Men vi jobbade hårt och till slut gick det vår väg, säger Marokhy Ndione. 

Strax före full tid fick den långe anfallaren en passning från Sivert Heltne Nilsen, tog emot den och skickade in segermålet. 

– Jag försökte bara få den på mål och det var så klart väldigt viktigt att den gick in, för vi ville verkligen gå vidare i cupen, fortsätter Marokhy Ndione, som äntligen är kvitt sina knäproblem. 

Han har kunnat träna med laget hela försäsongen och fick mot Örebro hoppa in i minut 67 när nyförvärvet Jacob Ondrejka klev av. 

”Betyder jättemycket”

– För mig känns det bra, det har blivit bättre och bättre hela tiden och att vi är vidare i cupen och får spela tävlingsmatcher betyder jättemycket. Vi vill givetvis gå hela vägen nu. 

Nästa helg är det kvartsfinal och Elfsborg är oseedat och får därmed spela på bortaplan. Vilket motstånd det blir lottas på måndagskvällen. 

– För oss spelar det ingen roll vilka det blir. Ska vi gå hela vägen måste vi slå alla lag, säger Marokhy Ndione, som inte tänker fira målet och avancemanget på något speciellt sätt. 

– Nej, det är träning redan i morgon och sen är det fullt fokus på nästa match.