Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sensationell återkomst när Häcken hakade på

Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Senaste gången han stod i allsvenskan var för 2,5 år sedan.

I dag gjorde pensionären och klubbikonen Christoffer Källqvist comeback mellan stolparna. 

Då vann Häcken med 4-1 hemma mot Falkenberg och hakade på i guldstriden.

 – Jag tror att det finns en chans där uppe, säger tränaren Andreas Alm till C More.

I april 2017 gjorde Christoffer Källqvist sin 474:e match för Häcken.

Också sin sista, trodde de flesta.

Målvakten lade handskarna på hyllan efter förra säsongen, men när Häcken under söndagen ställdes mot Falkenberg hemma på Bravida arena var Källqvist sensationellt tillbaka mellan stolparna.

Anledningen? En avstängning på ordinarie målvakten Peter Abrahamsson.

Och visst blev det seger i återkomsten.

Häcken hakar på i guldstriden

Fjolårets skyttekung Paulinho gav hemmalaget ledningen redan i den 21:a minuten och när Daleho Irandust ökade på till 2-0 sju minuter senare såg Häcken ut att kunna gå mot en trygg seger mot bottenlaget.

Men Falkenberg skulle få kontakt igen.

Kirill Pogrebnyak reducerade med sitt första allsvenska mål med kvarten kvar av den första halvleken. Men det var Häcken som skulle ta hem tre viktig poäng och de säkrades då Kwame Kizito ökade på till 3-1 i den 85:e minuten.

Detta efter en rejält felbedömd utrusning av FFF-målvakten Hampus Nilsson.

Paulinho fastställde sen slutresultatet 4-1 på tillägstid.

– Han är en skyttekung rakt ut i tåspetsarna. Han gör sitt nionde mål på tio allsvenska starter, säger kommentatorn Patrik Westberg i C More.

I och med segern hakar tabellfyran Häcken på de andra topplagen i den allsvenska guldstriden. Laget är för närvarande fyra poäng efter serieledaren Djurgården.

– Jag ska kolla tabellen när jag kommer till omklädningsrummet, men jag tror att det finns en chans där uppe. Vi ska försöka vinna de matcher vi har kvar, säger tränaren Andreas Alm till C More.

Han medger att det kändes långt ifrån självklart med tre poäng. Speciellt inte i den första halvleken.

– Falkenberg är ett bra offensivt lag. De hittade lite inlägg och andra inspel, de är skickliga offensivt. Sen blev jag arg på våra spelare för en del ageranden i första halvlek, men det justerade de till själva, säger Alm och avslutar:

– Vi blev påverkade av att de reducerade och sen kom de tillbaka lite. De hade tyngd och det var en utmaning att försvara.