Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Seger i västderbyt – trots en man mindre

Falkenberg fick anledning att fira i derbyt mot Halmstad.Foto: Krister Andersson / BILDBYRÅN
John Björkengren blödde efter en duell och fick plåstras om.Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
Edi Sylisufaj blev matchhjälte med matchens enda mål.Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

Falkenberg gick segrande ur derbyt mot Halmstad – trots en man mindre.

Edi Sylisufaj blev stor hjälte med matchens enda mål.

– Det var bara att smälla till bollen. Jag såg direkt att den var på väg in i mål, säger Edi Sylisufaj.

Lagen ställdes mot varandra i en träningsmatch i februari och då vann Halmstad med 2–0. Inför matchen pratade Falkenberg bland annat om revansch, men det började trögt.

Halmstad satte hög press och Falkenberg hade svårt att spela sig ur det.

– Vi hade lite motvind i den första halvleken och de har duktiga huvudspelare, så vi fick aldrig tag i några andra bollar. Det var få gånger vi lyckades få till ett spel, säger FFF-tränaren Hans Eklund.

Grinigt derby – FFF en man mindre

Men trots Halmstads övertag hade Falkenberg kontroll på matchen. Halmstad skapade aldrig något nämnvärt, i stället kantades den första halvleken av ett tufft spel.

Kalle Söderström fick utgå redan i den 17:e minuten efter en tuff satsning. I Falkenberg fick Marcus Mathisen syna det röda kortet, efter att ha dragit på sig två gula kort på mindre än två minuter.

– Det blev onödigt hätskt och samtidigt åkte Söderström på en onödig satsning som inte resulterade i någonting. Från där blev det väldigt grinigt och ännu mer dueller, säger Hans Eklund.

Hur ser du på situationerna?

– Vi ser den tacklingen som Kalle (Söderström) åker på och inte blir något av. Sedan får Mathisen varning för något lindrigare. Gör man skillnad på dem två situationerna så tycker jag att tacklingen på Söderström är farligare än Mathisens tackling.

Falkenberg fick klara sig med en man mindre i den andra halvleken. Men det var inget som stoppade de från att gå segrande ur derbyt.

Skaffat sig en gyllene chans till slutspelet

I den 77:e minuten, efter ett vackert anfall, fick Edi Sylisyfaj bollen spelad till sig i straffområdet och placerade distinkt in bollen i målvaktens högra hörn.

– Jag fick bollen snett bakåt av Anton Wede och sedan var det bara att smälla till den. Det är sådant man tränar på och nu gav det äntligen utdelning, säger Edi Sylisufaj.

Falkenberg kunde sedan stå emot HBK:s press och vinna matchen med 1–0.

– Vi hade riktigt bra koll på dem i andra halvleken. Vi spelade oss ur svåra situationer trots en man mindre. Men samtidigt var det svårt men vi lyckades, säger Edi Sylisufaj.

Samtidigt förlorade IFK Norrköping borta mot Tvååker och Falkenberg har skaffat sig ett bra utgångsläge för att ta sig till slutspel.

– Det har varit målet hela tiden. Vi känner att vi kan vara med och tävla. Men som sagt: vi är ödmjuka och mot Norrköping blir det en nivå till. De måste steppa upp och vissa att Tvååker var en tillfällighet, säger Hans Eklund.