Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sebastian Eriksson i ovan roll: ”Är Blåvitts städgumma”

Sebastian Eriksson fick hoppa in och vikariera som högerback. Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Nzuzi Toko skadad och Sebastian Ohlsson såld. Då tvingades IFK-tränaren Poya Asbaghi slänga in mittfältskuggen Sebastian Eriksson som högerback. 

– Jag är ju Blåvitts städgumma. Jag spelar där det behövs, säger Sebastian Eriksson. 

IFK Göteborg kom till spel hemma mot Sirius med flera spelare på frånvarolistan. Däribland anfallaren Giorgi Kharaishvili, avstängd och högerbacken Nzuzi Toko, fotskadad. 

Med förre lagkaptenen Sebastian Ohlsson såld till tyska St. Pauli sedan några veckor tillbaka ställdes IFK-tränaren inför ett delikat problem: Vem ska spela högerback? 

Svaret? Mittfältaren Sebastian Eriksson. 

– Vi vill ställa upp med de spelare som visat starkast möjliga form. Det är klart att vi hela tiden måste upprätthålla en viss balans men tittar man på spelarna i den första halvleken är det den mest offensivt balanserade elvan som Blåvitt har ställt upp med i år, säger Poya Asbaghi. 

”Är ju Blåvitts städgumma”

Sebastian Eriksson berättar själv: 

– Det var okej, jag är ju Blåvitts städgumma. Jag spelar där det behövs. 

Har du lirat högerback innan?

– Jag spelade faktiskt en eller två P18-landskamper som högerback en gång i tiden... Men det var ett tag sedan. Det var nog Hasse Lindbom som var förbundskapten då eller om det var Jörgen (Lennartsson). 

Hoppas du att Toko är tillbaka nu till nästa match?

– Jag ska ge honom någon mirakelkräm så att foten läker. Nä, skämt åsido. Det är inga konstigheter att hoppa in och spela som jag gjorde i dag. 

Flera topplag kvar att möta

Ovan roll till trots. Sebastian Eriksson och IFK Göteborg lyckades besegra Sirius med 2–1 efter mål av Robin Söder och Lasse Vibe. Därmed hakar man fortsatt på lagen i toppen.

– Allt är fortfarande en bonus och vi tar varje match för vad den är. Nu är det sex matcher kvar, så absolut kan vi kanske knipa en Europaplats och det vore ju verkligen helt fantastiskt. Inte minst med tanke på vad vi själva och vad alla andra trodde inför säsongen. 

Kvar i spelschemat är dock inga lätta matcher. Blåvitt har kvar att möta bland annat AIK, Häcken och Malmö FF. 

– Det är underbart, det är det jag lever för att få spela de här matcherna. Det är ju därför jag finns, säger Sebastian Eriksson.