Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Scoutad av Man United – stannar i BK Häcken

Imam Jagne.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Manchester United har haft ögonen på honom.

Nu väljer Imam Jagne, 16, att skriva A-lagskontrakt med BK Häcken.

– Det är helt sjukt egentligen. Jag är väldigt tacksam, men det tar inte slut här, jag kommer fortsätta kriga, säger P17-landslagsmannen.

Imam Jagne på Häckens träningsläger i portugisiska Lagos.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Han ses som en av BK Häckens absolut största talanger.

När Imam Jagne spelade Gothia cup i somras fanns representanter från storklubben Manchester United på plats för att spana på löftet från Biskopsgården.

Under sommaren tog han en ordinarie plats i BK Häckens P17-lag, blev kort därefter kallad till sin första landslagssamling och fick sedan även träna med Häckens A-lag.

Nu kommer belöningen i form av ett A-lagskontrakt med klubben som han spelat i sedan han var tolv år.

– När jag fick det här erbjudandet så började jag reflektera över allt och gå igenom allt i huvudet och hur fort det har gått och så. Men jag hade det lite på känn, jag har varit med och tränat och spelat med dem ganska länge nu, säger 16-åringen, som är född i Gambia, till klubbens hemsida och fortsätter:

– Det kanske låter lite dumt men jag ska försöka ta en plats, även om det är svårt. Men det är så jag utvecklas, jag får se på dem som är etablerade och lära mig av dem men ändå försöka få så många minuter som möjligt. Jag kommer jobba stenhårt på varje träning.

Jagne skriver A-lagskontrakt med BK Häcken.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

”Det var ett enkelt val”

Kontraktet med BK Häcken sträcker sig över tre år för Jagne vars moderklubb är Solväders FC i Biskopsgården.

Intresse från andra klubbar har inte saknats.

– Det har varit agenter som hört av sig men det är så när det går bra, så jag tänker inte på det utan fokuserar på att jobba hårt och utvecklas och även vara en bra människa utanför planen. Det är även några klubbar som hört av sig men jag har inte varit så intresserad av det, jag har fokuserat på att få A-lagskontrakt här. Jag har allting i BK Häcken och behöver ingenting annat just nu, säger han.

BK Häckens sportchef Sonny Karlsson:

– Han har alldeles för stor potential för att inte bli uppflyttad till A-laget, så det var ett enkelt val.

Imam Jagne lämnade häromdagen BK Häckens träningsläger i Portugal för att i stället ansluta till det svenska P17-landslagets läger i Spanien.

Imam Jagne

Ålder: 16 år.

Född: Gambia.

Position: Mittfältare.

Klubbar: Solväders FC, BK Häcken.

Aktuell: Skriver A-lagskontrakt med BK Häcken.