Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sanas hyllning: ”Han är Sveriges svar på Kaká”

Tobias Sana prickade in 1-1 på straff på stopptid.
Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅN
Sveriges svar på Kaká, enligt Tobias Sana.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Tobias Sana räddade en poäng på stopptid. 

Efter derbydramat hyllade han två lagkamrater. 

– Simon Thern är Sveriges svar på Kaká, säger anfallaren. 

Godswill Ekpolo gjorde 1-0 på hörna och BK Häcken var bara någon minut och en mycket tveksamt dömd straff från seger. Men Tobias Sana var säkerheten själv från elva meter och fixade en poäng åt IFK Göteborg. 

– Det är ett fall framåt för oss i dag, vi är mer cyniska jämfört med de andra matcherna. De har en fantastisk målvakt som räddar dem i dag, det är bara att lyfta på hatten. Men vi är besvikna över att det bara blir en poäng. Vi är laget som förtjänar att vinna, säger Tobias Sana, som inte var nervös när han stegade fram på stopptid. 

– Jag gillar läget. Dahlberg är en fantastisk målvakt, men ska han rädda bollen ska han göra en otrolig räddning. Jag har ett knep men det tänker jag inte säga här, men det är bara att gå fram och trycka dit den. 

”Den isländske björnen”

IFK Göteborg skapade betydligt mer än mot Halmstad senast, presspelet fungerade bättre och anfallsduon Kolbeinn Sigthorsson och Tobias Sana blev inte så isolerade den här gången. 

– Vilken björn vi har där uppe, den isländske björnen. Herregud, vad han vinner bollen. Han bråkar med hela backlinjen själv så att jag kan dansa runt där, han gör en fantastisk insats, men vi ska ge mer understöd och kan vi jobba på det simplare spelet så kan vi bli ännu vassare, säger Sana. 

Simon Thern har haft skadeproblem under våren men var tillbaka i startelvan mot BK Häcken. Han drev upp tempot, prickade ribban och fick även han beröm av Tobias Sana efteråt. 

– Han är en fantastisk spelare, en ledare som sprider positiv energi. Jag brukar säga att han är Sveriges svar på Kaká. Bra driv med boll och lurig. Det betyder extremt mycket att han är tillbaka. 

Thern skrattar när han får höra vad Sana sagt. 

– Sana är jävligt snäll och vänlig. Jag vet inte… Det är en trevlig bedömning, det får man säga.

Lever du upp till det?

– Den är tuff. Han var väl världens bästa spelare 2007 eller något sådant. Men det finns lite liv förhoppningsvis som gör att jag kan ta ytterligare kliv framåt och komma i form. Det känns som man är på rätt väg, säger Simon Thern. 

Tobias Sana visade upp en bild på sin dotter efter målet.
Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅN

En hälsning till Alessandra, 6

Tobias Sana firade sitt mål genom att slita av sig matchtröjan och visa upp en t-shirt med en bild på dottern Alessandra, som fyllde sex år den 26 april. 

– Jag hade ju gjort tröjan förra veckan (inför mötet med Halmstad), men då glömde jag den. Jag hade lovat henne, nu är hon glad och stolt där hemma. Det är viktigt för mig som pappa att göra min lilla tjej lycklig, säger han.