Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sana räddade Blåvitt – var illa ute i cupen

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. IFK Göteborg är illa ute i Svenska cupen. 

De regerande mästarna fick bara 1-1 hemma mot Gif Sundsvall. 

Nu måste Blåvitt slå IFK Norrköping borta nästa helg. 

Tränaren Roland Nilsson ändrade spelsystem jämför med hur laget startade mot Sandviken senast (4-3-seger). 4-2-3-1 blev 3-5-2 och det blåvita laget såg klart bättre ut än tidigare under försäsongen. 

Tobias Sana och gänget skapade flera chanser före paus, men gästerna höll undan och hade dessutom ett superläge att ta ledningen precis före paus. 

Hemmalaget startade inte andra halvlek lika bra – och i stället tog Sundsvall ledningen. En fin och precis långboll på högerkanten letade sig till slut in till Linus Hallenius centralt och anfallaren tofflade in 1-0 från nära håll i minut 63. 

Roland Nilsson satsade sedan på ett trippelbyte för att komma ikapp och förbi. In med Alfons Nygaard, Hosam Aiesh och den blåvite debutanten Simon Thern. 

IFK Göteborg tryckte stundtals på hårt, men skapade inga klara målchanser. Sundsvall backade hem, försvarade sig bra och var ytterst nära att åka hem med tre poäng. Men på stopptid prickade Tobias Sana in 1-1 på straff med matchens sista spark. 

Samtidigt slog IFK Norrköping Sandviken borta med 4-1 och har ena benet i kvartsfinal. ”Peking” har full pott efter två omgångar och fem plusmål. IFK Göteborg har fyra poäng och plus ett i målskillnad. Nästa helg möts lagen i Norrköping och Blåvitt är piskade att vinna för avancera till kvartsfinal.  


Så här startade IFK Göteborg

3-5-2 från höger 

Ole Söderberg 


Calle Johansson 

Mattias Bjärsmyr 

August Erlingmark 


Alexander Jallow 

Pontus Wernbloom (72)

Alhassan Yusuf 

Tobias Sana 

Gustaf Norlin (72)


Kevin Yakob (72)

Robin Söder 


Avbytare: Alfons Nygaard (72), Simon Thern (72), Hosam Aiesh (72)