Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sana: ”Lika viktig som cupfinalen var senast”

IFK Göteborgs Tobias Sana.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Cupguldet är bärgat. Festen är avslutad. Nu gäller det för IFK Göteborg att klättra i den allsvenska tabellen också. 

Först ut: Finalmotståndaren Malmö FF. 

– Den här matchen är lika viktig för oss som cupfinalen var senast, vi behöver verkligen tre poäng, säger Tobias Sana.

Svenska cup-guldet är säkrat och guldfesten är avslutad. Guldtröjorna nerstoppade i byrålådorna. Med sig, förutom en ack så viktig titel, har IFK Göteborg en viktig energiinjektion och ett stärkt självförtroende. 

Nu väntar finalmotståndaren Malmö FF ännu en gång. Den här gången i allsvenskan. 

– Vi har laddat med glädje, säger IFK:s Tobias Sana och fortsätter:

– Vi har positiva vibbar, men vi har ställt om fokus på nästa match. Vi kan njuta och vara glada, men nu kommer en ny tuff match. 

”Det är en positiv vibb”

För tabellelvan IFK Göteborg är det en viktig match som står för dörren. Laget måste lyfta i tabellen och hoppas nu kunna dra nytta av cupguldet. 

– Det är en positiv vibb helt klart, men vi i spelargruppen har känt att vi gjort många mål i slutet av matcherna och har aldrig gett upp. Alla lag ska veta att oavsett om vi ligger under, om vi har en man mindre eller vad som helst, så kommer vi aldrig ge upp. Vi vet att det kommer vända. 

Om att möta just MFF igen säger Sana: 

– De kommer komma hit med någon slags revanschlusta, men då får vi bara visa att vi kan vinna mot dem igen. Vi går för seger, så enkelt är det.  

Tobias Sana har varit en av de spelare som tränaren Poya Asbaghi försökt matcha lite mer sparsamt i säsongsinledningen. Sju starter har det hittills blivit på de elva inledande allsvenska omgångarna. 

– Men det känns lugnt alltså, säger Sana. 

Du känner dig redo för 90 minuter?

– Ja, hundra procent. Man har väntat jättelänge på det här och det är bara roligt att spela fotboll. Jag tänker inte ens på det. 

”Upp på hästen igen”

Efter ett tufft matchande med både 120-minutersmatcher i cupen och matcher i allsvenskan är det nu hundra procent fokus på det sistnämnda som gäller. I alla fall fram till dess att Europaspelet drar i gång i september. 

– Det är skönt, men sen ska folk veta att det inte bara gått knackigt för att vi har fokuserat på cupen, vi har helt enkelt inte varit bra nog för att ta mer poäng. Nu är det upp på hästen igen och visa vart skåpet ska stå. 

Hur viktigt hade det varit med en ny seger mot Malmö?

– Jätteviktigt, jätteviktigt. Vi behöver så många poäng vi kan nu i allsvenskan. Vi behöver verkligen det. Den här matchen är lika viktig för oss som cupfinalen var senast, vi behöver verkligen tre poäng.