Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Säkrar kontraktet och toppar nu skytteligan

Astrit Selmani.
Foto: JOHAN AXELSSON / BILDBYRÅN
Selmani gjorde två mål mot Östersund och säkrade det allsvenska kontraktet åt Varberg.
Foto: JOHAN AXELSSON / BILDBYRÅN

Varbergs Bois spelar i allsvenskan 2021.

Det såg allsvenskans skyttekung Astrit Selmani till borta mot Östersund under söndagskvällen.

– Jag är oerhört glad för killarnas skull. De visar att det omöjliga blev möjligt, säger tränaren Joakim Persson till P4 Halland.

Varberg var i praktiken klart för allsvenskan nästa säsong när man ställdes mot Östersund under söndagskvällen men det fanns fortfarande en liten chans för Falkenberg att gå om ifall laget skulle vinna sina tre sista matcher.

Då visade Varberg att man förtjänade sitt nya kontrakt.

Astrit Selmani stötte in 0-1 redan i den tredje minuten och Junes Barny utökade lagets ledning knappt 20 minuter senare, på passning från Selmani.

Varberg vann stort mot Östersund

Skyttekungen Selmani gjorde sedan Varbergs tredje mål i andra halvlek och när Östersund helt gav upp sitt försvarsspel kom Robin Tranberg helt fri och satte spiken i kistan i den 87:e minuten.

Varbergs tränare Joakim Persson jublar över det nya kontraktet.

– Någonstans kände vi att en poäng hade varit ett klartecken när vi såg resultatet i Kalmar (0-3 mot Djurgården, reds. anm) men vi går ut och får en drömstart på matchen. Första halvtimmen är riktigt bra men sen tycker jag det blir lite nervdaller ändå, säger han till P4 Halland.

”Det omöjliga blev möjligt”

Varberg tippades sist av nästan alla experter inför säsongen.

– De måste trycka fram folk förr eller senare och det utnyttjar vi och gör 3-0 och 4-0. Jag är oerhört glad för killarnas skull. De visar att det omöjliga blev möjligt, säger Joakim Persson.

Astrit Selmani leder nu skytteligan i allsvenskan med sina 14 mål. Han skuggas av Aron Johannsson, Christoffer Nyman och Isaac Kiese Thelin på 13 mål.

Förutom nytt kontrakt innebär matchen också att Varberg går om Östersund i allsvenskans tabell och nu har 34 poäng på elfte plats. Östersund har en poäng mindre och ligger en placering efter.