Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sakors drömdebut – gjorde mål direkt

Sakor hade bara varit på planen åtta sekunder innan målet. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Filip Dagerstål rensar hörnan - och Sakor drar till direkt. Foto: C More
Sakor firar med Sebastian Eriksson Foto: C More

GÖTEBORG/STOCKHOLM. IFK Göteborg tog en mycket viktig seger mot IFK Norrköping - och man gjorde det med stil.

Nyförvärvet Vajebah Sakor stod för matchens prestation. I den 82:a minuten byttes han in.

Åtta sekunder senare hängde han in ett volleyskott bakom David Mitov Nilsson till 3-1.

Matchen slutade 4-1 till Blåvitt.

– Det är en ära att vara här. Jag är här för att spela och hjälpa laget, säger Sakor.

Kamratmötet mellan IFK Göteborg och IFK Norrköping blev en mycket het drabbning. Två formsvaga lag var i behov av en vinst.

Blåvitt hade inte vunnit en allsvensk match sedan vinsten mot Jönköping Södra på bortaplan den 2 juli, medan Norrköping inte hade segrat sedan den 4 juni, då man besegrade Blåvitt med 2-0 på hemmaplan.

Norrköping fick också en drömstart på matchen. Kalle Holmberg nickade ostört in 1-0  i den 21:a minuten på Niclas Eliassons vänsterinlägg. 

Därmed hade IFK Göteborg en tung uppförsbacke trots en bra start på matchen rent spelmässigt.

Vände och vann

Men IFK Göteborg vägrade att ge upp. Laget slöt sig samman och lyckades också vända på matchen. Mikkel Diskerud spelade vackert fram Sören Rieks i matchminut 40.

Dansken var iskall och chippade in bollen bakom David Mitov Nilsson till 1-1. Fem minuter senare var det dags igen för Mitov Nilsson att hämta bollen ur målet.

Diskerud kunde sätta 2-1 med ett hårt skott efter en tilltrasslad situation i straffområdet.

Fansen visade missnöje

Inför den andra halvleken var det så dags för supportrarna att visa sitt missnöje mot IFK Göteborgs sportsliga ledning och styrelse. En banderoll vecklades ut och ännu en gång var uppmaningen riktad mot ordföranden Frank Andersson.

"Aldrig ego över emblemet – avgå Frank, du är problemet" skriver supportrarna. 

IFK Göteborgs supportrar med en banderoll med texten "Aldrig ego över emblemet - avgå Frank du är problemet" under matchen mellan IFK Göteborg och IFK Norrköping. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Avslutningen på matchen då? Den var onekligen formidabel från IFK Göteborgs sida.

Och det var Vajebah Sakor som stod för matchens prestation. Nyförvärvet byttes in i den 82:a minuten. Drygt åtta sekunder senare smällde det bakom Mitov Nilsson för tredje gången i dag. 

Filip Dagerstål nickade bort en hörna - rätt ut till Sakor - som mötte bollen med en perfekt volleyträff till 3-1 - och matchen var klar.

August Erlingmark satte sedan 4-1 i den 87:e minuten efter en hörna, det var hans första mål i den blåvita tröjan. IFK Göteborg vann och tog därmed tre mycket viktiga poäng.

Sakor: "En ära att vara här"

Erlingmark:

– Helt magiskt. Det är något man drömt om sedan jag var liten. Jag såg bara att bollen kom mot mig, det var helt fantastiskt, säger Erlingmark till C More.

– Det var starkt av oss. Vi gör en bra och solid insats och vi är värda tre poäng. 

Målskytten Sakor:

– Det är en stor ära. IFK Göteborg är en av Sveriges största klubbar och det är en ära att vara här. Jag är här för att spela och hjälpa laget, så som i dag, säger Sakor till C More.

Vill inte kommentera banderollen

Alf Westerberg:

– Det blir nästan magiskt när Vajebah kommer in och gör mål efter åtta sekunder på sin första bollkontakt. Det går åt olika håll. Förra söndagen gick det åt andra hållet – i dag gick det med oss, säger han.

Jens Gustafsson:

– Vi är för dåliga i båda straffområdena. Inte tillräckligt rejäla i vårt eget, inte tillräckligt aggressiva i deras. Det går igenom hela matchen, säger han och fortsätter.

– Vi visar lite för dålig karaktär i defensiven. Vi borde kunna reda ut de flesta situationerna på ett bättre sätt.

Frank Andersson vill inte kommentera banderollen som vecklades ut från supportrarna i inledningen av den andra halvleken.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!