Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sågningen: "Det är sorgligt att se"

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

IFK Göteborg körde över Örebro i den första halvleken. 

Då sågade experterna ÖSK längs fotknölarna. 

– Det är sorgligt att se, säger Alexander Axén. 

Två krislag drabbades samman på Gamla Ullevi under söndagskvällen. IFK Göteborg tog emot Örebro i en match som osade ångest. 

Blåvitt inledde matchen klart bättre och kom våg efter våg. Hosam Aiesh dribblade, Tobias Sana sprang, Marcus Berg sköt i stolpen, och till slut var det Oscar Wendt som spräckte nollan. 

Axén: ”De måste byta organisation”

Hemmalaget fick en frispark och fram klev Wendt. Vänsterbacken pangade dit bollen i nättaket till 1-0, strax före halvtidsvilan. 

Örebro hade inte mycket att sätta emot och under halvtidsvilan sågades bortalaget längs fotknölarna. 

– Jag vet inte om jag har sett en sämre halvlek från nåt lag den här säsongen, säger Pär Hansson och får medhåll av kollegan Alexander Axén. 

– Man vill inte ta bort något från Blåvitt. Men det är sorgligt att se. De sparkar bort bollen till tre långsamma spelare där uppe. Jag har faktiskt inte inte sett en sämre spelidé. De måste byta organisation och byta spelare, för de kan inte komma ut så här igen, säger Axen i Discovery Plus. 

I den andra halvleken spelade Örebro upp sig en aning, men kom inte till några heta målchanser. Matchen slutade till sist 2-0 efter att Wendt satte spiken i kistan i den 93:e matchminuten. Blåvitt tar därmed tre mycket värdefulla poäng. 

– Det är så jävla dåligt, tråkigt att vi förlorade. Vi har haft Lantz i fyra träningar så det gäller att fortsätta jobba och tro på det. I första var vi lite väl låga men i andra var det jämnare. Det gäller att fortsätta tro på det. Det är inte slut förrän det är slut, säger Nahir Besara. 

TV: Hammarby vinner derbyt