Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sågningen av Elfsborg: ”Absolut fulaste laget”

Djurgården riktar hård kritik mot Elfsborg, och menar att de spelar fulast i hela allsvenskan.Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN
Djurgårdens tränarduo Thomas Lagerlöf och Kim Bergstrand.Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Elfsborgs Per Frick.Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

Djurgårdens tränare Kim Bergstrand gick till hård attack mot Elfsborg efter matchen i måndags.

Nu kommer tränarkollegan Thomas Lagerlöf med ett nytt utspel mot Boråslaget.

– Elfsborg har gått från att typ 2004 vara allsvenskans elegantaste fotbollslag till att vara det absolut fulaste, säger han till sajten Fotboll Sthlm.

Det var efter måndagens match i allsvenskan mellan Elfsborg och Djurgården, som gästerna vann med 1–0, som det hettade till ordentligt mellan lagen.

I C Mores intervju gick Dif-tränaren Kim Bergstrand till hårt angrepp mot Elfsborgs spel.

– Jag är glad att ingen av våra spelare dog. Jag tycker att Elfsborg spelar fruktansvärt fult. Efterslängar precis hela matchen. Inte konstigt att de har flest varningar. I dag borde de haft något rött också. Inte kul att se, sade Bergstrand till C More.

”Förstår inte vad han klagar på”

Elfsborgs Stefan Ishizaki svarade att han hade svårt att förstå kritiken.

– Det är intressant. Vi möter laget som leder allsvenskan, klart vi försöker smälla på. Men de smäller på oss lika mycket som vi gör på dem. Jag förstår inte vad han klagar på, sa han.

Men ordkriget stannar inte där.

Nu kommer Djurgården med ett nytt utspel mot Elfsborg.

I en intervju med sajten Fotboll Sthlm menar Bergstrands tränarkollega Thomas Lagerlöf att Elfsborg är ”allsvenskans fulaste lag”.

Utspelet: ”Massor av efterslängar”

– Definitivt. Elfsborg har gått från att typ 2004 vara allsvenskans elegantaste fotbollslag till att vara det absolut fulaste. Det är inte bara gula och röda kort utan de är sena in i dueller hela tiden. Jag tror att Per Frick kom för sent i de fem första duellerna och det blev ju frispark men inget mer. Det visste vi om och var förberedda på, på förhand. Det tyckte jag att spelarna skötte fantastiskt genom att behålla fokus. Vi höll fokus extremt bra på vad som skulle göras och inte retas upp av att de kom massor av efterslängar, säger han.

Djurgårdens seger i måndags innebär att man nu är serieledare i allsvenskan. Härnäst väntar en match mot Sirius för Dif, laget som Bergstrand och Lagerlöf har förflutet i och var med och förde upp till allsvenskan.