Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Sådant spel irriterar mig jävligt mycket”

Hetsigt när Elfsborg och BK Häcken brakade ihop.
Foto: ADAM IHSE / TT
Domaren Andreas Ekberg hade att göra.
Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN

BORÅS. Tio gula kort och ett rött. 

Det blev bråkigt mellan Elfsborg och BK Häcken. 

– Sådant spel irriterar mig jävligt mycket, säger Daleho Irandust, 20. 

Mötet i Borås slutade 0-0. 

– En match man mest kommer ihåg för ett rött kort och att vi fick spela en man mer, inte så mycket annat, säger BK Häckens tränare Andreas Alm. 

Kollegan i Elfsborg Jimmy Thelin: 

– Vi har åkt på några röda kort nu och måste bli bättre på att läsa av när vi haft en varning så att vi inte åker på ett gult kort till. Men vi har blivit bättre på att spela tio mot elva. Spelarna gjorde ett fantastiskt jobb där ute och prioriterade rätt vilka som skulle ha bollen i Häcken. En jätteinsats av spelarna utifrån det. Alla gav allt där ute i dag. 

Redan efter 37 minuter var det färdigspelat för hemmalagets mittback Gustav Henriksson. Då fick han sitt andra kort och visades ut. 

”Fattar inte varför”

Det blev 90 stökiga minuter med totalt tio varningar och ett rött kort. I slutminuterna brakade flera spelare ihop och BK Häckens anfallare Alexander Jeremejeff knuffade till Elfsborgs vänsterback Simon Strand. Det slutade med att båda spelarna varnades. 

– Deras spelare stod lutade över vår spelare och det såg inte bra ut. Jag skulle springa fram och ta bort honom och får en knuff. Jag fattar inte varför jag får gult kort. Jag gjorde inte mycket, men så blev det, säger Strand och fortsätter: 

– En konstig match som vanligt. Det haglar gula kort och det har en tendens att göra det nu. Jag vet inte varför. 

BK Häckens Daleho Irandust hade ett fint läge att avgöra matchen, men skottet blev helt misslyckat, för högt och för långt till vänster. 

– Det är en bra knuff av Simon Strand i precis rätt läge, det sa jag till honom. Meningen var att skjuta nere till höger. Jag får ju inte en sådan felträff, så skev är jag inte. Jag får en knuff och pendeln blir kort, säger Irandust. 

”Kan brottas och sparkas”

Det var grinigt där ute i dag. 

Ja, Elfsborg är ett tufft lag, men vi viker inte ner oss, vi står upp och kan brottas och sparkas också. Det är irriterande när de lägger sig ner och filmar. Gregersen i slutet… det är så irriterande. Mitt bakhuvud träffade hans axel och så tar han sig för foten. Jag fattar ingenting. Sådant spel irriterar mig jävligt mycket, säger Irandust.