Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så lurade Wernbloom till sig drömkontraktet

I ”Förhandlingspodden” avslöjar Pontus Wernbloom detaljer om hur det gick till vid förhandlingsbordet, när han skrev på för CSKA Mosvka.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
”Jag fick dra till med allt jag hade på Ryssland”, berättar Pontus Wernbloom
Foto: BILDBYRN

Kontraktet med CSKA Moskva säkrade Pontus Wernblooms framtid.

Men han var tvungen att ta till alla knep vid förhandlingsbordet för att lyckas.

– Jag fick dra till med allt jag hade på Ryssland, berättar Pontus Wernbloom i ”Förhandlingspodden”.

Året var 2012 och Pontus Wernbloom, 35, hade gjort ett namn för sig själv i holländska AZ Alkmaar. Det ledde till att den ryska storklubben CSKA Moskva fick upp ögonen för mittfältaren.

Och vid förhandlingsbordet fick Pontus Wernbloom ta till alla knep för att säkra kontraktet som i sin tur skulle komma att säkra hans och hans familjs framtid.

På en middag kvällen innan förhandlingen ljög Wernbloom om att han läst ”Brott och Straff”, som är skriven av ryske författaren Fjodor Dostojevski. Det berättar Wernbloom i ”Förhandlingspodden” som drivs av hans agent Carl Fhager.

– Jag hade läst den. I skolan. Det är en bra bok. Jävligt lång. Jag fick dra till med allt jag hade på Ryssland. Det, hockeyn och att alla är rädda för dem borta i väst, säger Pontus Wernbloom i ”Förhandlingspodden”.

”Väldigt bra ekonomiskt”

I sex år blev Wernbloom kvar i Ryssland. Sedan gick flyttlasset vidare till grekiska PAOK innan han återvände hem till Göteborg och Blåvitt.

Men det var inte helt självklart att Pontus Wernbloom skulle gå till CSKA Mosvka. Han fick bland annat övertala sin fru Nina.

– Steget till Holland var väldigt bra ekonomiskt, men steget till Ryssland var helt sjukt. Jag fick sälja in det till min fru: nu går vi dit så har vi det gött sedan. Då behöver vi inte tänka på någonting framöver i våra liv till våra barn eller så, säger Pontus Wernbloom i ”Förhandlingspodden”.

Ville tjäna pengar

Pontus Wernbloom berättar också att det blev uppenbart att pojkdrömmarna om att vinna Champions League och Premier League inte skulle uppfyllas. Men han förstod att det fanns pengar att tjäna under tiden i Ryssland.

– Alla som säger att de inte tänker på pengarna, det är bullshit. När jag såg nollorna och började räkna på det… då sitter man där med ett leende och är nöjd. Det här trodde jag aldrig att jag skulle få ut av min fotboll när jag var liten, säger Pontus Wernbloom i ”Förhandlingspodden”.


Här återvänder Wernbloom till Blåvitt.