Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Så allvarligt är det nog inte – han var med och firade”

Mattias Bjärsmyr fick en smäll mot huvudet.
Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN
Veteranen kunde inte fortsätta matchen.
Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅN
Men Hosam Aiesh ger skönt besked gällande Bjärsmyr.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Mikael Stahre på presskonferensen efter Mjällbysegern.
Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN

HÄLLEVIK. Mattias Bjärsmyr utgick huvudskadad efter 25 minuter mot Mjällby, men när laget firade i omklädningsrummet efter 3–1-segern var mittbacken med.
– Han mår bra, han var glad. Så allvarligt är det nog inte, säger Hosam Aiesh. 

En otäck kollision nära bänkarna gjorde att Mattias Bjärsmyr tvingades kasta in handduken redan efter 25 minuters spel mot Mjällby.

IFK Göteborgs tränare Mikael Stahre tog ner August Erlingmark som mittback och bytte in Simon Thern. Trots viktige Bjärsmyr borta blev det en blytung seger med 3–1 efter två mål av Carl Johansson och ett av Marcus Berg. Gemensamt för de tre fullträffarna? Samtliga var på huvudet. 

Frågan är om nickmål är Blåvitts nya melodi? 

– Nej... Men det är väldigt bra att göra mål på fasta situationer. Vi kanske inte gjort det på ett tag men att få med det här nu också kan vara väldigt viktigt inför slutspurten, säger Hosam Aiesh som spelade fram till Bergs 3–1-mål med sju minuter kvar att spela.

Det blev också spiken i kistan och i omklädningsrummet efteråt firades andra raka viktorian. 

– Viktig seger som fan. Vi visste att det skulle bli en tuff match så det här betyder mycket, konstaterar Aiesh som berättar att Bjärsmyr deltog i firandet.

– Han mår bra, han var glad. Så allvarligt tror jag inte att det är. Han var med och firade. 

Sjukgymnasten: ”Det är lugnt” 

IFK Göteborgs sjukgymnast Fredrik Larsson kommer även han med lugnande besked kring Bjärsmyr. 

– Det är under kontroll, det är lugnt, säger han. 

Mikael Stahre tycker att det var rätt beslut att byta ut Bjärsmyr efter kollisionen.

– Han fick en smäll mot skallen. Han var inte yr men däremot hade han en begränsad syn och det är inte en bra egenskap som mittback. Bytet tog lång tid men beslutet var rätt taget.

Blåvitt har nu två raka segrar och därmed har vinden vänt efter fyra förluster i följd. Ner till kvalplats är det i skrivande stund tre poäng. 

– Faran är inte över, men vi har vi sex poäng på två matcher och det hade varit väldigt jobbigt utan de poängen. Det är starkt gjort och klart att det här var viktigt, konstaterar Stahre.