Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ryska klubbens bud på Starfelt

Höjdpunkter: Östersund-Göteborg
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

Intresset kring IFK Göteborgs Carl Starfelt växer. Tidigare i juni visade Rostov intresse, men nu ger sig en annan rysk klubb in i jakten på mittbacken. 

Enligt SportExpressens uppgifter har Rubin Kazan nyligen lagt ett bud på Starfelt – värt omkring 10 miljoner kronor – som Blåvitt ska ta ställning till nu.

Carl Starfelt, 24, har varit en av IFK Göteborgs bästa spelare i allsvenskan den här säsongen. Klubben har stått för en stark vårsäsong och finns med i toppen av den allsvenska tabellen efter 13 omgångar.

Det har gjort flera spelare attraktiva utomlands. Sedan tidigare har IFK Göteborg sålt jättetalangen Benjamin Nygren, 17, till belgiska Genk för omkring 50 miljoner kronor. 

Rostov har dragit sig ur

I bakgrunden har det också spekulerats om Carl Starfelts framtid. FotbollDirekt har tidigare skrivit att mittbacken är nära en flytt till Rostov.

- Inte mig veterligen. Sjukt många rykten och få konkreta bud på bordet. Men inget därifrån, sa klubbdirektören Max Markusson om uppgifterna då.

SportExpressen erfar att Rostov och Blåvitt inte kommit överens om en affär eftersom att Blåvitt ansett att den ryska klubbens bud varit för lågt. Rostov var villig att betala mellan sex och åtta miljoner kronor för Starfelt, men IFK Göteborg har värderat Starfelt upp emot 10-12 miljoner kronor för att ens överväga en försäljning.

Rubin Kazan anmäler intresse

Nu har ytterligare en rysk klubb anmält sitt intresse. Enligt SportExpressens uppgifter presenterade Rubin Kazan nyligen ett bud på Starfelt värt omkring 10 miljoner kronor.

Budet ligger i paritet med vad Blåvitt kan tänka sig för att släppa spelaren i sommar. Samtal mellan parterna förs just nu men ingenting är i dagsläget klart. 

Det som parterna diskuterar i dagsläget är bland annat formaliteter kring budet och det återstår att se ifall klubbarna kommer överens.

Om Blåvitt väljer att tacka ja till budet kan Starfelt få sin utlandsflytt i sommar. Spelarens agent, Blash Hosseini, är fåordig om uppgifterna.

– Jag har inga kommentarer gällande några bud. Starfelt har varit en av allsvenskans bästa spelare under våren och självklart finns det klubbar som är intresserade.

”Har inget att förmedla”

IFK Göteborgs sportchef Kennet Andersson är även han fåordig.

– Om det rör ”silly” har jag inget att förmedla, skriver sportchefen i ett sms.

IFK Göteborg spelar på lördagen hemma mot Gif Sundsvall med avspark 16.00.