Ryktas bort från Elfsborg - Jacob Ondrejka talar ut

Under mötet i svenska cupen tidigt i våras hyschade 19-åringen Blåvitt-fansen efter att han skjutit 1-0.
Foto: FREDRIK AREMYR / BILDBYRÅN

Elfsborgs 19-årige talang Jacob Ondrejka är i fokus inför söndagens möte mot IFK Göteborg. Dels för att han avgjorde svenska cupen-mötet i våras och dels för att han kopplas ihop med en flytt till Besiktas.

– Jag vet att det finns intresse. Men mitt fokus just nu är på Elfsborg, sedan får vi se vad som händer, säger han.

Jacob Ondrejka har inlett säsongen i Elfsborg med att göra ett mål och två assist på fem starter och tre inhopp i allsvenskan.

Den 19-årige yttern har stundtals imponerat stort vilket lockat till sig intresse från utländska klubbar. Den senaste veckan har han främst kopplats ihop med den turkiska storklubben Besiktas.

Men talangen insisterar på att han inte låter sig påverkas av de ryktena som omgärdar honom.

– Nu är mitt fokus på Elfsborg. Jag trivs väldigt bra här och det är här jag är just nu. Det andra är inget jag fokuserar på, säger han.

Det är ingenting du tänker på alls?

– Nej, alltså vi har två matcher kvar. Sedan är det ledighet. Nu är fokus på Elfsborg, sedan får vi se vad som händer i sommar.

Har du hört någonting konkret?

– Nej, det har jag inte gjort.

”Det ska vara lite hetsigt”

Dessutom väntar en het match mot rivalerna IFK Göteborg. Den fartfyllda yttern sänkte Blåvitt i svenska cupen i våras och firade då genom att hyscha bortasupportrarna.

Det där lilla hetset är någonting som Jakob Ondrejka uppskattar och i ett derby hör det till, menar han.

– Det kommer bli en väldigt rolig match att spela. Ett derby med bra stämning på läktarna, då ska det vara lite hetsigt, säger 19-åringen.

Kan det bli ett hyschande på nytt?

– Haha, först ska jag ju göra mål. Sedan kan man tänka på målgesten. Men det är inget jag planerar, jag tar det som det kommer så får vi se.

Elfsborg och IFK Göteborg ligger inför mötet på samma antal poäng. Boråsarna kliver in till matchen med svajig form men Jacob Ondrejka hoppas de kan hitta rätt nu.

– Vi är revanschsugna. Vår prestation mot Sirius var inte tillräckligt bra, vi kom inte upp i nivå. Nu vill vi visa oss från vår bästa sida, avslutar han.

TV: Elfsborgs sportchef om framgången