Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Robin Söder: ”Dags att prestera mot topplag”

Höjdpunkter: IFK Göteborg-Sirius
Robin Söder.
Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
Lasse Vibe.
Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅN

GÖTEBORG. Robin Söder, 28, jagar segern i skytteligan – mot Sirius kom mål nummer tolv. 

Nu väntar ett tufft spelschema för IFK Göteborg. 

– Det är dags att prestera bra mot ett topplag på bortaplan, säger anfallaren. 

I hemmamötet med Sirius (2-1) startade Söder och Lasse Vibe för ovanlighetens skull tillsammans. Båda gjorde var sitt mål. 

– Nu är vi friska båda två och Robin är väldigt, väldigt bra. Jag älskar att spela med honom och hoppas få fortsätta göra det. Tidigare under säsongen var det så att när jag jobbade så stannade han hemma och tvärtom. Det var som att vi hade en halv tjänst var, haha, säger dansken och syftar på duons skadeproblematik. 

– Jag vet hur han tänker och han vet hur jag tänker. Vi är ganska olika men tänker lika, vi har tydliga roller och passar varandra väldigt bra. 

Söder om att spela med Vibe: 

– Jag tycker att det fungerade rätt bra. Det blir lite annorlunda för mig, men det kändes som att jag var involverad hyfsat i den första halvleken, inte bara vid målet. Jag hamnade rätt ganska många gånger.

Jagar Tankovic

Hammarbys Muamer Tankovic toppar skytteligan på 13 fullträffar, Söder skuggar honom på tolv. På onsdag väntar AIK borta för IFK Göteborg, på söndag är det dags för derby mot BK Häcken och sedan möter man Malmö FF borta. 

Och efter landslagsuppehållet i oktober är det tre matcher kvar: Djurgården (h), Elfsborg (b) och Östersund (h). 

– Vi klarade inte av Hammarby borta (förlust med 6-2), nu är det upp till bedömning igen mot AIK. Vi har inte riktigt den truppen som vissa andra har och det såg vi mot Sirius, men det blir kul att åka till Friends. Det var underbart att vara på Tele 2 också, i alla fall till matchen började, haha, säger Lasse Vibe. 

IFK Göteborg siktar på att utmana om en Europaplats, men Robin Söder är medveten om att det ska mycket till för att lösa det. 

Smäll mot låret 

– Spelschemat... det ser tufft ut, men kan vi få bra prestationer så har vi bevisat för oss själva att vi kan vara med där uppe, om inte annat är det bra inför nästa år. Det blir ett annat tryck i de här matcherna och det är något vi behöver få erfarenhet av. Det är roliga matcher som väntar, hoppas bara att vi kan prestera bra mot ett topplag på bortaplan. Det är dags nu, säger Söder, som fick en smäll mot baksidan av låret mot Sirius och klev av. 

– Det kändes som en lårkaka, men vi chansar inte heller. Det ska vara lugnt till på onsdag.