Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ratar Ullevi – spelar derbyt på Hisingen

Den 25 februari möter Blåvitt Gais i Svenska cupen.Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. IFK Göteborg hade planer på att flytta cupmatchen mot Gais till Ullevi.

Så blir det inte.

Det första tävlingsderbyt mellan lagen på sex år kommer att spelas på Bravida arena på Hisingen.

Senast de möttes i tävlingssammanhang var hösten 2012.

Den gången blev det 0–0.

Måndagen 25 februari klockan 19 ska IFK Göteborg och Gais möta varandra igen. När Svenska cupen lottades i förra veckan hamnade Blåvitt och Grönsvart i samma grupp.

Med tanke på det stora intresset för matchen har IFK Göteborg – som de senaste åren har spelat sina gruppspelsmatcher i cupen på Häckens hemmaarena Bravida arena – utrett möjligheterna att flytta matchen till stora Ullevi och skapa en publikfest.

– Det är roligare att spela den på vår hemmaarena än på Bravida, sa Blåvitts klubbdirektör Max Markusson till GP tidigare i veckan.

Men så blir inte fallet.

Bravida arena.Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

 

”För många risker”

Matchen kommer att spelas på Bravida arena, med en totalkapacitet på cirka 6 300 åskådare, skriver Blåvitt på sin hemsida.

– Det är för många möjliga risker som kan göra att det blir en negativ upplevelse att förlägga matchen på Ullevi. Vädret i februari samt att en kall vinter ger för stora kostnader i form av uppvärmning och planskötsel. Men den allra största risken är att vi säljer på Ullevi och planen visar sig vara ospelbar på grund av kylan. Då har vi många tusen biljettköparen som vi inte kommer kunna erbjuda plats vid en flytt, säger Erica Berghagen, marknads- och kommunikationschef hos IFK Göteborg.

Gamla Ullevi är ospelbar i februari på grund av att gräset är omlagt.