Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Räddar Blåvitt från jättefiasko i cupen

Oscar Wendt firar.
Foto: C More
Wendt kvitterade och sköt Blåvitt vidare.
Foto: C More

GÖTEBORG. Stor dramatik på Valhalla IP – mötet med Mjällby slutade 2-2.  

IFK Göteborg är vidare i Svenska cupen efter Oscar Wendts sena kvittering. 

– Det som är det viktiga, men jag tycker att vi släpper in skitmål som gör det onödigt tufft för oss, säger Marcus Berg, 35. 

Mjällby radade upp chanser mot Blåvitt i gruppfinalen i Göteborg. Fyra heta lägen bara under de 20 första minuterna, varav en boll tog i stolpen. 

Men det var hemmalaget som spräckte nollan i minut 17. Gustaf Norlin stressade Mjällbys målvakt Samuel Brolin till ett misstag och Marcus Berg rullade in sitt första mål för säsongen. 

– Det är en av Gustafs kvaliteter, han är väldigt löpstark och pressade målvakten bra och jag kände att det var läge att fylla på. Det var bara att sätta dit den, säger anfallaren. 

Tre minuter senare rann Mamudo Moro igenom och kvitterade från nära håll. 

Och precis före pausvilan tryckte Carlos Moros Gracia in 2-1 efter en retur från Blåvitts målvakt Warner Hahn. 

Berg förbannad i paus

Marcus Berg var inte glad när han blev intervjuad av C More efter 45 minuter. 

– Vi släpper in ett mål det sista som händer, det är ett skämt. Vi ska komma till fler lägen men nej, det sista målet är inte okej alltså, sa anfallaren som sedan fick frågan om styrkeförhållandena mellan lagen. 

– Jag kan inte stå här och analysera det nu, nu är jag så förbannad när vi släpper in ett mål i sista sekunden från ett jävla inkast. Jag orkar inte analysera mer än så. 

I minut 85, efter en rad taktiska korrigeringar, kom kvitteringen. Oscar Wendt prickade in 2-2 från nära håll via ett Mjällbyben. Resultatet innebär att IFK Göteborg vinner gruppen före Norrby tack vare fler gjorda mål. 

Marcus Berg var på bättre humör efter slutsignalen. 

– Jo, det är klart. Vi är vidare och det är det som är det viktiga, men jag tycker att vi släpper in skitmål som gör det onödigt tufft för oss. Nu är det en lättnad, men vi gör ingen topprestation. Jag tycker att vi kunde ha varit lite hetare framåt. Men det är återigen det är det där med sistapassningen, säger 35-åringen och fortsätter: 

Då lottas kvartsfinalerna

– Det handlar om att fylla på med mycket folk när vi spelar som vi gör. Emil som är högerback är högt uppe och Oscar som är vänsterback gör mål, det är då vi blir som farligast. Det blir ett helt annat tryck. 

Kvartsfinalerna lottas under måndagen och spelas kommande helg.

– I en kvartsfinal vet man vet aldrig vad som händer. Det ska bli intressant, säger Berg.