Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Kan inte låtsas att det är hur lugnt som helst”

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

IFK Göteborg kom tillbaka sent mot Djurgården.

Efter två snabba Djurgårdsmål i början av andra halvlek blev Alexander Farnerud poängräddare för Blåvitt i den 87:e minuten.

Ett Blåvitt som dock inte vunnit på 12 matcher.

– Man kan inte låtsas som att det är hur lugnt som helst och inte stressande. Vi vill gärna ha en seger, säger Poya Asbaghi efter matchen.

Det var IFK Göteborg som hade ledningen mot Djurgården efter en ganska chansfattig första halvlek på Tele 2 Arena.

Laget gjorde mål i den 42:a minuten efter att bollen studsat upp på Jacob Une Larssons armbåge i straffområdet.

Trots stora protester från Djurgårdsspelarna pekade domare Kristoffer Karlsson på straffpunkten. Därifrån var Tobias Sana säker och skickade bollen till vänster om Per Kristian Bråtveit i målet.

Inledningen av den andra halvleken blev dock Djurgårdens. 

Först nickade en helt omarkerad Erik Berg in kvitteringen i den 51:a minuten och därefter fick Curtis Edwards in ledningsmålet åtta minuter senare efter en stökig situation i straffområdet.

Alexander Farnerud räddade poäng

Det blev dock Göteborg som skulle komma tillbaka i matchen en sista gång. 

Djurgården markerade Alexander Farnerud lika dåligt som Göteborg markerade Erik Berg i straffområdet och 36-åringen räddade en poäng för Blåvitt i den 87:e minuten.

Djurgårdens tränare Kim Bergstrand är besviken över poängtappet.

– Vi gör en gedigen första halvlek och en väldigt bra andra. Det är bra energi och bra fotboll, vi har mängder med chanser att göra 3-1 men gör man inte det kan motståndet få med sig en poäng, säger Bergstrand.

Pontus Farnerud ville gå för ett segermål efter sin kvittering.

– Jag försökte veva i gång laget att vi skulle gå för ett mål till, vi behövde vinna. Jag tyckte att vi hade bra momentum och det kändes bra i slutminuterna, vi kunde trycka på och skapa, säger han.

Är det mest besvikelse eller glädje?

– Både och. Vi får med oss en pinne, det är bättre än ingenting.

Pontus Wernbloom gjorde comeback i allsvenskan för IFK Göteborg och sin första tävlingsmatch på 1,5 år.

– Det var mycket kamp. Jag vet inte vad vi gör i andra halvlek men vi ger över initiativet till dem, säger han i Dplay efter matchen.

Tolfte raka matchen utan seger

Wernbloom tycker att Göteborg spelade bra men måste få in bollen mer i offensivt straffområde.

– Vi måste komma in i straffområdet. Vi har jättemycket kvalitet och spelar jättebra men bollen måste på något sätt komma in i deras mål och inte i vårt.

Tränaren Poya Asbaghi om Wernblooms comeback:

– Han han sprider energi direkt och ställer krav på sin omgivning. Tajmingen för hans del kommer att komma mer och mer vad det lider. Vi är glada att få in honom. 

Resultatet innebär dock att laget fortfarande inte vunnit på sina senaste 12 matcher.

– Man kan inte låtsas som att det är hur lugnt som helst och inte stressande. Vi vill gärna ha en seger och har ledning i matchen, vi försvarar den inte riktigt som vi ska, säger Poya Asbaghi.

Han fortsätter:

– Det skulle vara jävligt skönt att få en seger mot Mjällby för att få lite lugn och ro i hela föreningen.

För Djurgårdens del innebär resultatet att laget missar chansen att gå upp på en tillfällig andraplats och ligger kvar som trea bakom Elfsborg.