Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Publikfavoriten lämnar nu IFK Göteborg gratis

August Erlingmark.
Foto: FREDRIK AREMYR / BILDBYRÅN
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. August Erlingmark, 23, lämnar IFK Göteborg.

Publikfavoriten har skrivit på för grekiska Atromitos.

– Vi önskar honom lycka till och kommer att fortsätta följa honom i hans fortsatta karriär, säger Blåvitts sportchef Pontus Farnerud.

Det har spekulerats sedan en tid tillbaka – nu är det klart: August Erlingmark lämnar IFK Göteborg. 23-åringen, vars kontrakt löpte ut vid årsskiftet, flyttar till Grekland och har skrivit på för Atromitos.

– ”Agge” är en av våra spelare som har varit i A-truppen längst och vi har haft en bra dialog under året med tanke på att han haft ett utgående kontrakt. Nu vill han testa på ett utlandsäventyr och då är det bara för oss att önska honom lycka till. Kamratgården kommer alltid att vara hemma för ”Agge”, säger IFK Göteborgs sportchef Pontus Farnerud till klubbens hemsida.

August Erlingmark, som är fostrad i Sävedalens IF och i Blåvitts akademi – och är son till VM 94-hjälten Magnus Erlingmark, gjorde sammanlagt fem säsonger och 168 matcher för IFK Göteborgs A-lag.

– ”Agge” är ytterligare ett bra exempel på hur man kan ta steget från vår egen akademi, etablera sig i A-laget och sedan gå vidare. Det fylls på med Blåvittspelare ute i de europeiska ligorna och det är något vi ska vara stolta över. Det ska bli intressant att följa ”Agge” och se honom i en annan miljö och liga, säger Farnerud.

August Erlingmark lämnar IFK Göteborg.
Foto: ADAM IHSE / TT NYHETSBYRÅN

Tränas av Wales förre förbundskapten

August Erlingmark nobbade Blåvitts erbjudande om en kontraktsförlängning och lämnar därmed Blåvitt utan övergångssumma. 

Han ser fram emot att pröva sina vingar utomlands.

– Jag är väldigt glad över att allt har löst sig och att jag nu tillhör Atromitos. Under timmarna jag har varit i Grekland har alla kramat om mig och välkomnat mig hit. Jag vill tacka klubben för förtroendet och jag hoppas att jag kan återgälda det på planen, säger han till Atromitos hemsida.

Atromitos har gått knackigt i ligaspelet så här långt, ligger näst sist och kommer framöver att tränas av Chris Coleman, 51. Den tidigare walesiske landslagsspelaren och förbundskaptenen, som bland annat förde Wales till semifinal i EM 2016, blir Atenklubbens tredje tränare under säsongen.

– Jag fick höra det och det är jag verkligen glad för. Jag känner honom inte personligen, men jag vet att han är en tränare med stor erfarenhet och framgångar med det walesiska landslaget. Jag ser verkligen fram emot att få jobba med honom, säger August Erlingmark.

Erlingmarks kontrakt med den grekiska klubben sträcker sig till sommaren 2023.

GT har sökt August Erlingmark för en kommentar om flytten.

https://twitter.com/atromitos1923/status/1481202235858116608?s=20