Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Provspelaren erkänner: ”Formen är inte perfekt”

Gai Assulin provspelar med Blåvitt. Foto: IFK GÖTEBORG
Ferran Sibila och Poya Asbaghi. Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Tio år i Barcelona, två i Manchester City.

Nu kommer Gai Assulin, 27, närmast från en sejour i Kazakstan.

Kan den förre supertalangen spela till sig ett kontrakt med IFK Göteborg?

– Jag har inte spelat på länge så min form är inte perfekt, men det är försäsong nu och det kommer med tiden, säger han efter sin första provträning med Blåvitt.

Under tisdagskvällen kunde GT berätta att IFK Göteborg skulle ta in två spelare på provspel som ett led i det nya samarbetet med det spanska konsultföretaget Soccer Services. Spelarna det handlar om är 27-årige mittfältaren Gai Assulin, med ett förflutet i klubbar som Barcelona och Manchester City, och 32-årige backen José Manuel Casado, som har över 100 matcher i La Liga på sitt cv.

Casado kommer vara med och träna med Blåvitt från och med torsdag medan Assulin gjorde sitt första träningspass på ett soligt Valhalla under onsdagen.

– Det känns bra att vara här. Det var kul att träffa killarna och ledarna. Alla är väldigt trevliga mot mig. Jag ser att laget gillar att spela fotboll och det är väldigt bra. Jag är lycklig och hoppas fortsätta, säger han efteråt.

Gai Assulin kommer närmast från Kairat Almaty i Kazakstan. 

27-åringen är från Israel men hämtades redan som tolvåring in till Barcelonas akademi. 2008 blev han den yngsta spelaren i det israeliska A-landslaget och mellan 2010 och 2012 tillhörde han Manchester City.

Carlos Tevez och Gai Assulin i Manchester City 2010. Foto: JON SUPER / AP

 

”Min form är inte perfekt”

Assulin har genom åren representerat en rad spanska klubbar, som RCD Mallorca, Racing Santander, Granada och Hercules.

Känner du Ferran Sibila (Blåvitts nye assisterande tränare) sedan tidigare?

– Ja, han har inte varit min tränare men jag känner honom väldigt väl. Han hjälper mig mycket här. Allt är perfekt så här långt.

Vad vill du tillföra?

– Jag vill visa upp min bästa version. Jag är en offensiv mittfältare men kan spela överallt på mittfältet. Jag ska ge allt för att hjälpa laget och förhoppningsvis kan jag skriva på ett kontrakt. Vi får se hur det går under veckan.

– I Spanien spelade jag på gång olika positioner så det kan jag anpassa mig till snabbt om det skulle bli så.

Hur är din form nu?

– Jag har inte spelat på länge så min form är inte perfekt, men det är försäsong nu och det kommer med tiden. Det är lättare att komma i form när man tränar med ett lag varje dag. Jag är inte orolig över formen. Jag ska kolla matchen på måndag och är här till på onsdag. Sedan får vi se vad klubben säger.

IFK Göteborg satsar spanskt från och med 2019. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

 

Jämför Göteborg med Dubai

Var bor du nu?

– Manchester. Jag har min fru och dotter där. Jag kom hit från Manchester och vädret här är ju fantastiskt. Det känns som Dubai, haha.

Vänj dig inte vid det bara.

– Haha, nej, de säger det. Klubben och fotbollen är det viktigaste. Förutsättningarna är väldigt bra. Faciliteterna imponerade verkligen på mig. Och jag har varit i stora klubbar. Här finns allt för spelarna. Jag njuter av det och ser fram emot nästa träning.

– Jag har mycket erfarenhet som jag kan bidra med. Laget är väldigt ungt och det är väldigt bra med några killar som har erfarenhet. Jag ska göra mitt bästa.

Du var nära Sundsvall i fjol?

– Ja, väldigt nära, men det blev inget. Nu när Ferran är här blev det enklare för mig.

När spelade du en riktig match senast?

– Jag tror att det var i mars eller april i fjol i Kazakstan. Nu är jag här för att visa att jag fortfarande har kvaliteter. Jag tror fortfarande att jag har en lång karriär framför mig.

– Jag har inga skadeproblem nu. Jag vill inte säga något om andra klubbar, men jag blev inte behandlad på bästa sätt och det är en av anledningarna till att jag inte spelat på länge. Förhoppningsvis är detta en väldigt bra chans för mig.

https://twitter.com/IFKGoteborg/status/1098137881032474626