Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Protesten efter nya förlusten: ”Avgå?”

Blåvitts klubbchef Max Markusson.Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
En banderoll sattes upp på Kamratgården.Foto: Läsarbild

GÖTEBORG. En stormig torsdag för IFK Göteborg. 

Efter stjärnsmällen mot Hammarby (0-4) satte en supportergruppering upp en banderoll på Kamratgården. 

– Jag har inget att säga om det, säger klubbdirektören Max Markusson. 

Enligt GT:s uppgifter vill supportergrupperingen se Jens Gustafsson, 41, som ny tränare i stället för Roland Nilsson, 56. Den senare väntas bli presenterad inom kort om inget oförutsett inträffar. 

”Välj en tränare för framtiden! Avgå Max?” löd det både klara och oklara budskapet. Banderollen sattes på torsdagskvällen upp väl synlig från bilvägen in mot IFK Göteborgs träningsanläggning. 

Klubben har en intensiv och händelserik dag bakom sig. Först rapporterade Aftonbladet om en stor spricka i IFK Göteborgs ledning gällande tränarfrågan. Något som omgående dementerades kraftfull. 

Jens Gustafsson var förstavalet 

Samtidigt publicerade GT en artikel om att IFK Norrköpings manager Jens Gustafsson initialt var Blåvitts förstaval som ersättare till sparkade Poya Asbaghi och att parterna i stora drag var överens om ett avtal, men att vågskålen till slut tippade över till U21-landslagets förbundskapten Roland Nilssons fördel. 

Några timmar senare körde Hammarby över ett mycket blekt IFK Göteborg med 4-0 på Gamla Ullevi.

– Vi skäms. Vi förtjänar inte att bära tröjan, sa tillfällige huvudtränaren Ferran Sibila efteråt.