Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Profilvärvningen är nära – han är Blåvitts nye ”Mr X”

Lasse Vibe spelade i Brentford innan han flyttade till Kina. Foto: PROSPORTS/REX/SHUTTERSTOCK / PROSPORTS/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES
Lasse Vibe kramar om kompisen Emil Salomonsson. Foto: GUDMUND SVANSSON / GUDMUND SVANSSON / ALL OVER PRES

IFK Göteborg är nära att göra klart med en ”profilvärvning”. 

Frågan är glödhet på Kamratgården – samtidigt är hemlighetsmakeriet stort. 

GT kan nu berätta vem det handlar om: Lasse Vibe, 32. 

Vintern 2015 pågick vilda spekulationer i blåvita kretsar. IFK Göteborg var på väg att landa ett tungt nyförvärv som kallades Mr X då namnet inte var känt hos allmänheten. 

Affären sprack i sista stund och till slut berättade dåvarande sportchefen Mats Gren att Mr X var kameruniern Jean Makoun, som då tillhörde franska Rennes. 

– Det var väldigt irriterande. Han hade kontrakt till sommaren och de sa först att det var löst med klubben – och sedan var det inte löst ändå, när det kom så långt. Allting såg jävligt bra ut. Men det strulade med Rennes. Han och agenten skulle lösa det med klubben och det strulade och strulade ända till jag började blanda mig i med klubben också och satte en deadline. Och sedan löste det sig inte ändå, sa Mats Gren. 

 Nu kan en ny Mr X vara på ingång. IFK Göteborg jobbar hårt på att landa ett välmeriterat nyförvärv innan transferfönstret stänger den 4 april. Klubbens supportrar har fått nys om att något är i görningen och vilda spekulationer pågår på sociala medier. 

Yttre faktorer med i bilden 

Enligt GT:s uppgifter är klubben nära att göra klart med en spelare som ses som en ”profilvärvning” och som tidigare ska ha spelat i Sverige. Samtidigt finns det yttre faktorer med i bilden som IFK Göteborg inte kan påverka. 

Och på Kamratgården är det locket på som gäller. Ett fåtal personer känner till vem det är som är på gång, och klubben gör allt för att namnet inte ska läcka ut före en eventuell presentation. 

Lasse Vibe i den blåvita dressen. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

GT kan nu berätta att det handlar om den stora supporterfavoriten Lasse Vibe, 32, men att en del arbete återstår innan alla pusselbitar är på plats. De senaste dagarna har kontakten mellan parterna intensifierats och IFK Göteborg både hoppas och tror att allt kan gå i lås. 

Dansken, vars kontraktssituation är oklar, spelade i Blåvitt mellan 2013 och 2015 och blev snabbt mycket populär. Anfallaren noterades för 31 mål i allsvenskan på 56 matcher. 

Sedan lämnade han för Brentford i England innan han 2018 flyttade till Kina. Men där har han hamnat i frysboxen och har under en tid letat efter en lösning. Problemet är bara att de flesta ligorna har stängt sitt transferfönster. Därför är Vibes alternativ i nuläget få vilket kan gynna IFK Göteborg. 

”Värvar om rätt spelare dyker upp”

Blåvitts tränare Poya Asbaghi är fåordig. 

– Just nu händer det ingenting. Ingenting är på gång. Jag vet inte så mycket mer. Jag har haft fullt fokus på premiärmatchen (AFC borta). 

På frågan om Lasse Vibe svarar han: 

– Ett smickrande namn, många fans uppskattar honom, men just nu är det tyvärr inte mycket mer än så. 

Har ni haft kontakt i veckan? 

Poya Asbaghi skakar på huvudet. 

Poya Asbaghi. Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅNTränaren utesluter dock inte ett nyförvärv innan fönstret stänger. 

– Vi värvar om rätt spelare dyker upp. Men vi vill inte hamna i lägena där vi värvar bara för att värva, det är exakt det som vi måste vara mest försiktiga med i allsvenskan. 

GT har sökt Lasse Vibe för en kommentar.