Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Profilerna som kan ta över efter Mats Gren

IFK Göteborgs sportchef Mats Gren, 54, fick sparken efter  flera turbulenta år. 

Nu är klubben på jakt efter en permanent ersättare. 

GT:s har listat tänkbara kandidater, utan inbördes rangordning. 

Magnus Erlingmark.
Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN

Magnus Erlingmark, 50.  

Är i dag generalsekreterare i spelarföreningen. Ständigt med i diskussionerna om ett toppjobb i IFK Göteborg. Sonen August, 20, har ett A-lagskontrakt med Blåvitt som löper över 2021. 


Svante Samuelsson.
Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN

Svante Samuelsson, 46. 

Var klubbchef för Kalmar FF i över tio år. Den förre Örgrytespelaren är i dag involverad i näringslivet i Kalmar och har uppdrag för Smålands Fotbollförbund. Har tidigare kopplats ihop med IFK Göteborg och har sina rötter i trakterna. 


Thomas Berntsen
Foto: Twitter

Thomas Berntsen, 48.  

Har med små medel gjort ett väldigt bra jobb som sportchef för lilla Sarpsborg 08 i Norge. Laget spelar i höst i Europa Leagues gruppspel, men radar nu upp förluster i ligan och ligger i botten av tabellen. 

Berntsen, som uppges resa extremt mycket för att scouta spelare, har hyllats stort av NRK:s expert Tom Nordlie.  

– Han jobbar knallhårt och har full koll på de tre högsta divisionerna i Norge och stora delar av Norden. Det jobbas hårt för pengarna och det får de igen. Han är sjuk i huvudet, fast på ett positivt sätt, säger Nordlie. Carl Fhager.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Carl Fhager, 43.  

Blev som 29-åring sportchef för BK Häcken och värvade profiler som Teddy Lucic och Stig Töfting. Är sedan många år advokat och spelarrådgivare, bland annat åt Pontus Wernbloom, Gustav Svensson, Sebastian Eriksson och Oscar Hiljemark. Är ett aktat namn i fotbollsbranschen och har tidigare kopplats ihop med uppdrag i IFK Göteborg. 

Fredrik Risp.
Foto: BBPODD

Fredrik Risp, 37.  

Visade intresse för posten redan för två år sedan.  

– Sportchef för IFK hade varit det optimala jobbet, sa han då. 

Är i dag agent och har bland andra John Alvbåge i sitt stall, och ett antal utländska spelare. 


Tobias Hysén.
Foto: BILDBYRÅN

Tobias Hysén, 36.  

Avslutar spelarkarriären efter säsongen. Stannar med största sannolikt kvar i klubben, frågan är bara i vilken roll. Anfallstränare för juniorlagen är ett uppdrag som nämnts. Mycket populär i blåvita kretsar. Lyftes i somras fram som sportchefskandidat av GT:s krönikör Markus Wulcan


Stefan Selakovic.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Stefan Selakovic, 41. 

Syns ofta på Gamla Ullevis läktare i egenskap av agent/rådgivare. Jobbar tätt ihop med Carl Fhager på advokatbyrån Maqs och duon företräder samma spelare. Var med och vann SM-guld 2007. 


Pontus Farnerud.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Pontus Farnerud, 38.  

Har efter karriären i liten skala testat på agentbranschen och även varit expertkommentator i tv och gått tränarutbildning. Är ute efter någon form av uppdrag i en elitklubb och om allsvenskan blir aktuellt är IFK Göteborg överst på önskelistan. Har lång erfarenhet av internationell toppfotboll. 

Jonas Olsson.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Jonas Olsson, 48.  

Är i dag tillförordnad sportchef säsongen ut. Till vardags ansvarig för IFK Göteborgs akademi, som fått ett lyft. En av klubbens mest meriterade personer genom tiderna med sex SM-guld som spelare och ett som tränare. 

Brinner för att utbilda unga spelare i Blåvitts regi och säger att det är enda vägen om klubben åter ska bli aktuell för spel i Europa. 

Hannes Stiller.
Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN

Hannes Stiller, 40.  

Fick tidigare i veckan rollen som assisterande tränare under Poya Asbaghi tillsammans med Hjalmar Jonsson. Är normalt tränare för klubbens Elit 1-lag. Har tidigare varit klubbchef för Ljungskile SK, där han för två år sedan sparkade Jonas Olsson, som i dag är hans chef, från tränarposten.