Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Profilen om IFK Göteborg: ”Hemlängtan varje dag”

Gustav Svensson.Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN
IFK Göteborg ligger på en fjärdeplats i allsvenskan efter tolv omgångar.Foto: BILDBYRÅN

Han sitter på ett utgående kontrakt med Seattle Sounders i MLS.

Gustav Svensson, 32, har följt IFK Göteborgs framfart under våren från distans – och landslagsmittfältaren öppnar för en hemkomst inför nästa säsong.

– Det är hemlängtan varje dag, säger han.

Landslagsmittfältaren Gustav Svensson har länge setts som en drömvärvning för IFK Göteborg.

Redan inför säsongen bekräftade Blåvitts sportsliga ledning att man hade kontakt med 32-åringen, med förhoppning om en övergång.

Men samtidigt har han trivts bra med tillvaron i USA – och i höstas förlängde han sitt avtal med MLS-klubben Seattle Sounders ytterligare en säsong. 

Men ambitionerna om en hemkomst har inte försvunnit för det – snarare tvärtom. I en intervju med Sportbladet i vintras berättade han att spel i Blåvitt 2020 var högst sannolikt.

”Otroligt roligt att det går så bra”

– Ja, annars skulle det vara något väldigt, väldigt bra som dyker upp. Då pratar vi Barcelona eller något sådant. Något som är otroligt svårt att tacka nej till, sa han då.

Sedan dess har landslagsmittfältaren fått se sitt IFK Göteborg överraska stort i allsvenskan då man efter vårsäsongen ligger på en övertygande fjärdeplats, med 21 inspelade poäng på tolv matcher.

Något som Svensson givetvis gläds över.

– Det är otroligt roligt att det går så bra för Blåvitt och att det inte står så mycket skit i media som det har gjort under en längre tid. Det har varit jobbigt att läsa när det har varit så, säger han till GT.

Gustav Svensson under sommarens fotbolls-VM.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

LÄS MER: ”Klart är det inte – men otroligt mycket närmare” 

Svensson: ”Försöker leva i nuet”

Ingen hemlängtan?

– Absolut. Det är hemlängtan varje dag, höll jag på att säga. Men det har det varit länge. Jag och min fru har inte hunnit sätta oss ned och planera framtiden än. Vi är mitt inne i säsongen. Vi får ta det när det finns tid. Förmodligen efter säsongen, fundera på hur vi ska lägga upp framtiden. Det är nästa match, eller nästa aktion som vi säger här i landslaget. Jag försöker leva i nuet och inte fundera för mycket på framtiden just nu.

I kväll spelar Gustav Svensson och det svenska landslaget EM-kvalmatch mot Spanien i Madrid. I fredags besegrades Malta med 3–0 på Friends arena, en match som 31-åringen fick se från bänken.

LÄS MER: ”Jag vill göra Blåvitt till ett storlag igen”