Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Domaren: ”Det hade varit skönt med VAR”

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG/STOCKHOLM. Djurgården fick en tveksam straff i den första halvleken när Djurgårdens Kalle Holmberg föll i straffområdet – en situation IFK Göteborgs tränare reagerade på. 

– Det känns som Djurgårdsspelarna skämdes när straffen blev till, säger Poya Asbaghi. 

Efter åtta minuter spelade mellan IFK Göteborg och Djurgården föll bortalagets Kalles Holmberg till synes lätt i straffområdet. 

Men det rådde ingen tvekan från domaren Kaspar Sjöberg som snabbt pekade på straffpunkten.

Fredrik Ulvestad var pricksäker och gav DIF ledningen som sedan ledde till en seger för Djurgården med 2–1. 

Poya Asbaghi var efter matchen tveksam till situationen. 

– Jag vet inte. Jag tror alla blev chockade. Till och med Djurgårdsspelarna såg chockade ut. Jag vet inte vad mer man kan nästa, säger IFK Göteborgstränaren och fortsätter: 

”Känns som de skämdes”

– Jag vet inte vad som hände. Var det en kontakt? Jag har inte sett? Var det en kontakt? Det var bara en konstig situation och det blev helt tyst. Det kändes som att Djurgårdsspelarna skämdes när straffen blev till.

Blåvitt reducerade genom Hossam Aiesh – men fick inte med sig någon poäng från hemmamatchen. 

– Vi gör det så bra vi kan och vi får in reduceringen och skapar nerv. Det är inte långt ifrån innan Wernerssons inspel når till Hosam och 2-2. Det är många spelare som krigar och spelar många minuter, och att de fortsätter kriga på det sättet och aldrig ger upp är imponerande, säger Asbaghi. 

Domaren vill ha hjälpmedel

Matchens domare, Kaspar Sjöberg, fick det svettigt. Tre straffar tilldelades och ett rött kort delades ut. Han hade gärna sett att han hade ett hjälpmedel i ryggen.

– Det hade varit jätteskönt, men med det sagt är det inte säkert att några beslut hade ändrats i dag. Jag säger inte att mina beslut varken är rätt eller fel, men jag är positiv till VAR totalt sett, säger Kaspar Sjöberg och fortsätter:

– För om man gör ett klart och tydligt fel har man chansen att göra rätt igen, för fotbollens skull.