Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Poya: ”Ingen hemlighet att vi letar ny mittback”

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Bara två mittbackar i årets första matchtrupp.

Med Sebastian Erikssons flytt till italienska Genoa försvann ett mittbacksalternativ för IFK Göteborg.

Men när allsvenskan drar i gång ska en ny mittback finnas på plats.

– Det är ingen hemlighet att vi tittar på en ny mittback, säger tränaren Poya Asbaghi.

Runt fem hundra personer fanns i Prioritet Serneke Arena under Blåvitts sista träning inför årets premiärmatch mot danska Ålborg.

Patrik Karlsson Lagemyr och Rasmus Wikström håller fortfarande på med rehabträning efter sina korsbandsskador och Noah Alexandersson var sjuk.

17 spelare tränade inför en del av sina förväntansfulla supportrar.

”Det finns inga måsten”

På läktaren fanns klubbens båda sportchefer Kennet Andersson och Pontus Farnerud och såg på truppen som just nu bara innehåller två mittbackar: André Calisir och Kristopher Da Graca.

– Vi har två hela mittbackar i vår trupp och Rasmus Wikström som kommer tillbaka så småningom. Men honom kan vi inte räkna med till uppstarten, säger Kennet Andersson.

Måste ni ha in en mittback tills allsvenskan drar i gång?

– Nej, det finns inga måsten. Men det är först och främst till mittbackspositionen vi tittar på spelare, svarar Kennet Andersson.

En möjlig vikarie

Sebastian Eriksson var en möjlig vikarie som mittback, när han snabbt försvann till Genoa försvann ett alternativ.

– Sebastian är en spelare som klarar av att spela på mer än en position, vilket betydde mycket för oss eftersom vi inte har två spelare på varje position. Självklart blir han saknad, säger Poya Asbaghi.

– Men å andra sidan är jag väldigt glad för Sebastians skull. Jag vet hur mycket det betyder för honom att få spela i serie A igen efter att han förra året krigade sig tillbaka efter sin skada.

I säsongens första match möter Blåvitt Ålborg. 

Juniorer in i truppen

Luckorna i truppen fylls med juniorer för att ingen ska behöva spela för mycket i premiären.

– Vi ska gå runt på många spelare. Några kommer att spela mer än en halvlek, men det är viktigt att ha så många byten som möjligt redo. Därför har vi med juniorerna, säger Poya Asbaghi.

Blåvitt tittar även på anfallare. Just nu är Robin Söder den ende utpräglade anfallaren i truppen sedan Lasse Vibe försvunnit.

– Där har vi alternativ. Precis som på backsidan har vi alternativ underifrån också, säger Kennet Andersson.

Bra känsla i truppen

Hur är känslan så här i början av säsongen?

– Det är en jättebra känsla i truppen. Det har varit extremt bra nivå för att vara i januari, fem sex juniorer har varit uppe och gjort det jättebra. Men mitt och Pontus jobb är ju att hela tiden kolla spelare som kan passa i truppen, säger Kennet Andersson.

Blåvitts trupp mot Ålborg

Giannis Anestis, Tom Amos, Kristopher Da Graca, Alexander Jallow, Victor Wernersson, Emil Holm, André Calisir, Adil Titi, Hosam Aiesh, Amin Affane, August Erlingmark, Nzuzi Toko, Alhassan Yusuf, Tobias Sana, Robin Söder, Sargon Abraham, Giorgi Kharaishvili, Isak Dahlqvist, Tim Van Assema, Lucas Kåhed, Oscar Vilhelmsson.