Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Poya Asbaghi: ”Få lag förberedda på detta”

Poya Asbaghi har en intensiv period framför sig.Foto: JOHAN AXELSSON / BILDBYRÅN
Tobias Sana med vänner.Foto: TOMMY HOLL/TT / TOMMY HOLL TT NYHETSBYRÅN

Det allsvenska spelschemat blir rekordtajt och kommer att slita på spelarna. 

IFK Göteborgs tränare anser att hans trupp i nuläget är för tunn. 

– Få lag förutom Malmö FF och Häcken är förberedda på detta, säger Poya Asbaghi, 34. 

Träningsmatcher är fortfarande inte tillåtet enligt Folkhälsomyndigheten. I stället körde IFK Göteborg under fredagen en internmatch, elva mot elva i 90 minuter, även om klubben helst kallar det något annat. 

– Det var en fotbollsträning med stort spel, säger Poya Asbaghi med ett skratt. 

– Men vi fick spela en lång period och det var ett bra steg för att vara förberedda inför det som komma skall. Vi har lite till att göra för att få orken den sista kvarten, men förhoppningsvis når vi det på de här två veckorna som är kvar. Vi har haft en jäkla bra intensitet på träningarna och gått igenom alla delar av spelet på ett noggrant sätt. 

Asbaghi: En jäkla utmaning 

Den 14 juni är det äntligen dags för allsvensk premiär och spelschemat, där bara de tre första omgångarna är spikade, kommer att bli intensivt med match var tredje eller var fjärde dag. 

– En väldigt speciell säsong, säger Poya Asbaghi, som inte är ett dugg sugen på att skjuta på premiären ytterligare för att få in någon träningsmatch innan. 

– Inte om det medför att spelschemat blir ännu tajtare. Vi vill att allsvenskan ska sätta i gång och att spelschemat blir så glest som möjligt så att vi kan få bra återhämtning. Vi har en väldigt, väldigt tunn trupp. 

Det tycker du fortfarande trots att ni fått in Jakob Johansson och Alexander Farnerud? 

– Ja, absolut, om du jämför med många andra lag. Den är tunn sett till vad som komma skall. Ska vi spela matcher var tredje eller var fjärde dag är den väldigt tunn. Få lag i allsvenskan förutom Malmö FF och Häcken är förberedda på detta och kan klara av det på ett bra sätt.

Vill ha in en mittback 

Det är ingen hemlighet vad IFK Göteborg letar efter. 

– Framför allt behöver vi en mittback. 

Sätter du press på sportcheferna? 

– Haha, det behöver jag inte göra. De har bra koll, det har de. 

Mittbacken Mattias Bjärsmyr är kontraktslös och tränar med Blåvitt tills vidare.Foto: TOMMY HOLL/TT / TOMMY HOLL TT NYHETSBYRÅN

Jakob Johansson är ännu inte tillbaka i fotbollsträning efter sin korsbandsskada och är inte aktuell för comeback på ett bra tag. Många spelare kommer att få dra ett tungt lass i sommar och återhämtning blir extra viktigt för att undvika skador. 

– De lagen som kan hantera det bäst har en jäkla fördel. Andra klubbar är bättre rustade än vad vi är. Men vi får försöka göra allt vi kan inom det vi kan påverka. Det blir en jäkla härlig utmaning, säger Poya Asbaghi.