Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Pontus Farnerud på väg till IFK Göteborg

Pontus Farnerud har jobbat som tv-expert. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Pontus Farnerud i en match mot BK Häcken i augusti 2013. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Klubbdirektören Max Markusson. Foto: VIKTOR VALKONEN / VIKTOR VALKONEN/STELLA PICTURES STELLA PICTURES

IFK Göteborg ser över sin organisation. 

Enligt GT:s uppgifter kan Pontus Farnerud, 38, få en roll i föreningen. 

– Inga kommentarer, säger klubbdirektören Max Markusson. 

Skåningen spelade i Blåvitt mellan 2012 och 2013 innan han tvingades avsluta karriären på grund av skador. Sedan dess har han vid flera tillfällen sagt att han gärna återvänder till klubben i någon form. 

– IFK Göteborg betyder väldigt mycket för mig och är den klubben som är mest intressant, men sedan måste jag också se vad det finns för andra möjligheter. Jag är motiverad och sugen på att jobba med fotboll igen, men jag vill inte berätta vilka klubbar jag varit i kontakt med. Det måste vara något som är tillräckligt bra och intressant för att jag ska hoppa på det, sa Pontus Farnerud i december i fjol när Blåvitt sökte en assisterande tränare till Poya Asbaghi. 

38-åringen, som är bosatt i södra Frankrike, var tvåa på listan efter katalanen Ferran Sibila, som tackade ja till jobbet. 

Farnerud föll alltså på mållinjen den gången men har bibehållit kontakten med klubben sedan dess och diskuterat andra roller. 

Ska meddela förändringar 

Enligt GT:s uppgifter planerar IFK Göteborg att inom kort meddela förändringar i organisationen. Sannolikt kommer då ett besked i sportchefsfrågan. 

IFK Göteborg har fortfarande inte presenterat en ersättare till Mats Gren, som fick sparken i höstas. Styrelseledamoten Kennet Andersson har den senaste tiden tagit ett större operativt ansvar och jobbat mycket med sportchefsfrågor. 

Men det är inte där Pontus Farneruds namn kommer in i bilden, enligt GT:s uppgiftslämnare. I stället ska det handla om någon form av roll inom scoutingorganisationen.  

Chefsscouten Olle Sultan, 62, närmar sig pensionsåldern och har fått dra ett stort lass för klubben de senaste åren.

Klubbdirektören Max Markusson är fåordig. 

– Jag har inga kommentarer. 

GT har sökt Pontus Farnerud för en kommentar.