Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Pontus Dahlberg klar för Premier League

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Här är näste svensk i Premier League. 

Enligt SportExpressens uppgifter har nu Pontus Dahlberg bestämt sig för att gå till Watford. 

Han säljs för drygt 35 miljoner svenska kronor och kommer att skriva på ett femårskontrakt med Premier League-klubben inom kort. Watford lånar sedan direkt ut målvakten till IFK Göteborg fram till sommaren. 

Redan den 6:e november kunde SportExpressen avslöja att Pontus Dahlberg var nära att säljas för en rekordsumma i januarifönstret och att Premier League-klubben Watford var ett hett alternativ. 

Dahlberg, 19, fick sitt stora genombrott i allsvenskan den här säsongen och radade upp fina insatser för såväl U21-landslaget som IFK Göteborg. 

Pontus Dahlberg säljs till Watford

Totalt blev det 28 matcher och 36 insläppta mål i allsvenskan den här säsongen - och han belönades senare med en plats på Januariturnén i Abu Dhabi, där han startade i matchen mot Estland. 

Förutom Watford har även Red Bull Leipzig och Napoli varit intresserade men enligt SportExpressens uppgifter blir det nu Premier League och Watford för Dahlberg. 

Klubben är överens med Blåvitt om en övergångssumma på drygt 35 miljoner kronor och parterna är också överens om ett kontrakt på fem år. Målvakten åker över till London i dagarna för att skriva på kontraktet. I affären med IFK Göteborg ingår att den svenske målvakten lånas ut till Blåvitt fram till sommaren för att sedan ansluta till sin nya klubb. 

Blir dyraste från allsvenskan  

Därmed blir Dahlberg den dyraste målvaktsövergången från allsvenskan genom tiderna. 

Mattias Asper såldes från AIK till Real Sociedad år 2000 för omkring 20 miljoner, vilket var rekordet från allsvenskan. 

På senare år har Jakob Rinne sålts från Örebro SK till Gent för omkring 12 miljoner kronor. 

Andra målvaktsaffären från allsvenskan är Johannes Hopf från Hammarby till Genclerbirligi för omkring fem miljoner och Robin Olsen från Malmö FF till PAOK för ungefär samma summa. 

SportExpressen har förgäves sökt IFK Göteborgs sportchef Mats Gren för en kommentar, men på klubbens hemsida bekräftar man att Dahlberg besöker Watford under torsdag och fredag. 

– I nuläget handlar det enbart om ett besök och att bekanta sig med klubben. Vad det sedan leder till i en förlängning är ingenting vi vet i dagsläget. Pontus har uttryckt önskemål om att få åka iväg ett par dagar, något vi sagt okej till, säger Gren.