Pontus Dahlberg återvänder till IFK Göteborg

Pontus Dahlberg.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Pontus Dahlberg är tillbaka i IFK Göteborg efter tiden utomlands.

Det bekräftar klubben under torsdagen och presenterar sin målvaktsvärvning – på ett kontrakt som sträcker sig till och med 2026.

 – Det är i Blåvitt jag vill vara. Det är här jag vill fortsätta utvecklas och jag vill vara med och ta mitt lag upp till toppen igen, säger Dahlberg på klubbens hemsida.

Pontus Dahlberg är tillbaka i allsvenskan och IFK Göteborg.

Den 23-årige målvakten lämnade Blåvitt under 2018 när han köptes loss av engelska Watford. Sedan dess har han varit utlånad till klubbar som FC Emmen i Nederländerna och de engelska klubbarna Doncaster Rovers och Gillingham FC. Han har även spelat för BK Häcken i allsvenskan.

Tillbaka i Blåvitt - skriver långt kontrakt

Men nu är Dahlberg tillbaka där allt började, och i den klubb som han gjorde A-lagsdebut i 2016.

 – Det är i Blåvitt jag vill vara. Det är här jag vill fortsätta utvecklas och jag vill vara med och ta mitt lag upp till toppen igen. Varje tillfälle jag har fått har jag varit på Kamratgården för att bygga upp mig och jag har hållit tät kontakt med flera personer i klubben sedan dagen jag lämnade. Det känns väldigt bra att komma hemma på riktigt, säger Pontus på klubbens hemsida.

 – Pontus starka koppling till Blåvitt gör att han snabbt kommer att komma in i vår verksamhet. På många sätt är det en unik värvning, att få hem en spetsspelare i hans ålder, säger tränare Mikael Stahre.

Kontraktet parterna emellan sträcker sig till och med säsongen 2026.

Faltsetas första intryck av Helsingborg: ”Kommer säkra kontraktet”